Expoziţia „Grigore Gafencu – diplomat, istoric și gazetar”, la Căuşeni

feb. 17th, 2012 | By | Category: Postcard

Marţi, 21 februarie 2012, ora 16:00, la Centrul de Cultură şi Asistenţă Didactică „Casa Limbii Române-Căuşeni” (bulevardul Mihai Eminescu, nr. 29, Chişinău), va avea loc deschiderea oficială a expoziției „Grigore Gafencu – diplomat, istoric și gazetar”, în prezența E.S. Marius Lazurca, ambasadorul României în Republica Moldova și a directorului Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, dl. Petre Guran.

Expoziția „Grigore Gafencu – diplomat, istoric și gazetar” a fost organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova.
Selecția de documente și fotografii a fost expusă între 30 ianuarie – 20 februarie 2012 la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei din Chișinău, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la nașterea și 55 de ani de la moartea diplomatului român și va fi prezentată la Căușeni la cererea Centrul de Cultură şi Asistenţă Didactică „Casa Limbii Române” din localitate. Expoziția foto-document va prezenta profesorilor de istorie și publicului interesat din Raionul Căușeni personalitatea lui Grigore Gafencu, dezvăluind momente dramatice din perioada în care acesta a activat ca diplomat. Exponatele, multe dintre ele inedite, provin din arhivele Ministerului Afacerilor Externe al României.

Număr de vizualizări :1146


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro