Expoziţia „Ecouri Tactile” de Rodica Toth Poiată, la Galeria Orizont

feb. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 8 februarie 2012, ora 17:00, la Galeria de artă Orizont (Str. N. Bălcescu nr. 23 A,
Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei „Ecouri Tactile” de Rodica Toth Poiată. Expoziţia poate fi vizitată în perioada 8 – 21 februarie 2012.

“Expoziţia “Ecouri Tactile” se înscrie în linia tematică pe care am abordat-o în ultima perioadă, aceea a desluşirii tainice a omului şi a oglindirii lui în mediu, în partener, în el insuşi. Deşi lucrările mele sunt figurative, subiectul nu este conturat de personajele reprezentate, ci de ceea ce ele gândesc şi simt.
Nu cred în manierism. Dimpotrivă, fiecare lucrare nouă este pentru mine o invitaţie să găsesc un algoritm vizual nou, o provocare, să traduc o idee în forme inedite. Detaliile joacă un rol important – un nasture în umbră, o cută, rotunjimea unui umăr, toate sunt orchestrate minuţios şi, deşi privitorul nu bagă de seamă prezenţa lor, ele sunt acolo pentru a crea o anumită senzaţie de familiar, de nostalgie, de dorinţă sau reverie. Am adus în prim plan o dragoste mai veche – peisajul. Însă aici peisajul nu joacă un rol de sine stătător, ci completează atmosfera, ca fundalul unei melodii, fundal fără de care cântecul nu ar mai fi acelaşi. Întotdeauna pictez cu fundal sonor, astfel încât, de fiecare dată când mă uit la tablourile mele terminate, îmi aduc aminte exact sunetul care l-a acompaniat în timpul creaţiei.
Văd tablourile mele ca pe un fragment dintr-o poveste, ca pe o imagine pe care ai văzut-o pe fereastra unui tren pentru o secundă, sau ca pe o amintire a unei secvenţe ce îţi rămâne întipărită până în cele mai mici detalii. Restul, povestea în sine, o las în seama privitorului – el va şti să continue ceea ce a fost înaintea momentului sau după el.”, a declarat artista.

Număr de vizualizări :1277


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro