Eseista Victoria Camps în dialog cu filozoful și profesorul Vasile Morar despre “Etică și democrație în Europa secolului XXI”

feb. 19th, 2012 | By | Category: Eveniment

Luni, 27 februarie 2012, ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti), reputata eseistă și specialistă în bioetică Victoria Camps va purta un dialog cu filozoful și profesorul Vasile Morar, în cadrul unui eveniment organizat de Instituto Cervantes București și Institutul Cultural Român. Vor fi dezbătute teme precum trecutul și prezentul valorilor morale ale democrației, corupția politică, educația civică, partidismul și interesul comun, viitorul statului bunăstării.

Victoria Camps este profesoară de Filozofie la Universidad Autónoma de Barcelona, unde, în intervalul 1990 și 1993, a ocupat funcție de vicerector. În perioada 1993-1996 a fost senatoare independentă afiliată Partidului Socialist. În prezent este președinta Fundației Víctor Grifols i Lucas (Barcelona) și vicepreședintă a Consiliului pentru Audiovizual din Catalunia. Printre volumele publicate se numără La imaginación ética (Imaginația etică), Seix y Barral, Barcelona, 1983; Ariel, Barcelona, 1990, Ética, retórica y política (Etică, retorică, politică), Alianza Universidad, Madrid, 1988, Virtudes públicas (Virtuți publice), Espasa Calpe, Madrid, 1990, El siglo de las mujeres (Secolul femeilor), Cátedra, Barcelona, 1998, Qué hay que enseñar a los hijos (Ce trebuie să-i învățăm pe copiii noștri?), Plaza y Janés, Barcelona, 2000,El gobierno de las emociones (Guvernul emoțiilor), Herder, Barcelona, 2011. I-au fost decernate Premiul Espasa pentru Eseu pentru cartea Virtudes públicas (Virtuți publice), în 1990, Premiul Josep Mª Lladó pentru libertatea de expresie (Barcelona, 1999), Premiul Meritul pentru Educație (Junta de Andalucía, (1999) și Premiul Internațional Menéndez Pelayo (2008).

Vasile Morar este profesor la Catedra de istoria filosofiei şi filosofia culturii, Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, fiind specializat în etică, estetică și filozofie morală. Printre lucrările pe care le-a publicat se numără volumul Moralităţi elementare (Editura Paideia, 2001; 2004; 2009), distins cu Premiul Academiei Române; Etica în afaceri şi politică(coordinator; Editura Universității din București, 2006). A fost distins cu Premiul „Simion Bărnuțiu“ al Academiei Române pentru volumul colectiv Estetica (1983).

Număr de vizualizări :1136


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro