Dezbatere publică asupra “Pachetului de informaţii – Proiecte de Cercetare Exploratorie 2012”

feb. 5th, 2012 | By | Category: Eveniment

Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice (CNCS) supune dezbaterii publice “Pachetul de informaţii PCE 2012”, în vederea lansării competiţiei 2012-Program IDEI-Proiecte de Cercetare Exploratorie. Observaţiile şi comentariile asupra materialului prezentat se pot transmite la adresa PCE@uefiscdi.ro, până la data de 12 februarie 2012. Planul Naţional de cercetare, dezvoltare şi inovare 2007-2013, PNII-Programul Idei, subprogramul „Proiecte de Cercetare Exploratorie” poate fi accesat la pagina web:http://uefiscdi.gov.ro/userfiles/file/PN%20II_PCE_Competitia%202012/Pachet_informatii_PCE_2012.pdf. Acesta este realizat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării.

Scopurile Proiectelor de cercetare exploratorie sunt: “Susţinerea şi promovarea cercetării ştiinţifice fundamentale, interdisciplinare şi/sau exploratorii din România. Programul se adresează cercetătorilor cu performanţe demonstrate prin calitatea şi recunoaşterea internaţională a publicaţiilor ştiinţifice, inclusiv celor care activează în străinătate (cetăţeni români sau străini) şi doresc să conducă proiecte de cercetare de înalt nivel ştiinţific în instituţii din România.” Obiectivele sunt: afirmarea prestigiului cercetării ştiinţifice din România cuantificat prin rezultate ştiinţifice de nivel internaţional; identificarea, susţinerea şi dezvoltarea echipelor de cercetare pentru a le permite să atingă, să menţină şi să consolideze masa critică necesară competitivităţii acestora pe plan internaţional; atragerea resurselor umane naţionale şi internaţionale de calitate pentru dezvoltarea cercetării ştiinţifice din România; implementarea principiului “finanţarea urmează performanţa” în cercetare.

Prin acest program se urmăreşte obţinerea unor rezultate ştiinţifice de excelenţă reflectate în creşterea numărului de publicaţii cu înalt impact internaţional, precum şi în creşterea numărului de invenţii brevetate, aplicate în economie; creşterea capacităţii de cercetare, inclusiv prin creşterea numărului de cercetători cu normă întreagă, încurajând formarea cercetătorilor într-un mediu de înaltă calitate ştiinţifică; atragerea şi implicarea cercetătorilor din străinătate în proiecte cu impact asupra creşterii
vizibilităţii internaţionale a cercetării ştiinţifice româneşti; creşterea capacităţii de a candida cu succes la instrumente de finanţare europene şi internaţionale de cercetare.

Număr de vizualizări :1070


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro