Conferinţa „Dimensional and Non-Dimensional Space and the Doctrine that the Spirit is Whole in Every Part”, susţinută de prof. dr. Hylarie Kochiras

feb. 21st, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 22 februarie 2012, ora 18:00, în Amfiteatrul Titu Maiorescu al Facultăţii de Filosofie (Splaiul Independenţei, nr. 204, sector 6), Departamentul de Filosofie teoretică al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti organizează conferinţa „Dimensional and Non-Dimensional Space and the Doctrine that the Spirit is Whole in Every Part”, susținută de prof. dr. Hylarie Kochiras (Colegiul Noua Europă, București). În ciuda teoriilor actuale cu privire la relativizarea spațiului (atât a celui dimensional, cât și a celui non-dimensional), această lucrare ia în considerare o doctrină aspru criticată mai ales de către Henry More, doctrină conform căreia spiritul este întreg în fiecare parte. În cadrul conferinței, Hylarie Kochiras va aduce contraargumente prin care va dori să desființeze atacurile lui More și a sa viziune despre dimensiunea spiritului, viziune asociată cu unele concepte non-dimensionale.

Hylarie Kochiras a fost profesor invitat la University at Buffalo (2008-2010) și bursier la Pittsburg’s Center for Philosophy of Science (2011-2012). În prezent, Hylarie Kochiras este bursier EURIAS la Colegiul Noua Europă din București. Cercetările ei pun accentul pe Newton și pe studii de filosofie modernă timpurie. Dintre lucrările pe care le-a publicat amintim: Gravity and Newton’s Substance Counting Problem și Spiritual Presence and Dimensional Space beyond the Cosmos.
Conferinţa Dimensional and Non-Dimensional Space and the Doctrine that the Spirit is Whole in Every Part face parte din seria seminarului săptămânal al Departamentului de Filosofie teoretică al Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti. Evenimentul este un seminar deschis, în care profesori şi cercetători din ţară şi din străinătate îşi expun rezultatele ştiinţifice şi discută liber cu participanţii prezenţi la fiecare întâlnire.

Număr de vizualizări :1015


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro