Colecta ”Scrie o pagină de omenie” pleacă spre nordul judeţului Buzău. BCU “Carol I” prelungeşte colecta până joi, 16 februarie 2012

feb. 14th, 2012 | By | Category: Proiecte

Angajaţii, cititorii și prietenii Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti au organizat luni, 13 februarie 2012, și marți, 14 februarie 2012, între orele 09.00 și 21.00, o colectă de haine și alimente neperisabile cu titlul ”Scrie o pagină de omenie”. Colecta a fost prelungită până joi, 16 februarie 2012, ora 21.00 Donatorii au trimis pe lângă alimente și obiecte de îmbrăcăminte o scurtă scrisoare de susținere morală și sufletească. ”Ne-am gândit că oamenii de carte, cei care lucrăm în cadrul Bibliotecii și cei care vin să citească și să studieze, pot oferi un exemplu de solidaritate prin această colectă și prin scrisoarea de încurajare pentru cei aflați acum într-o cumpănă grea a vieții. Vom merge în Vrancea, cu un convoi, miercuri, 15 februarie 2012”, a declarat doamna Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București, inițiatoarea colectei. AgențiadeCarte.ro, 360 Revolution, Tecon, Institutul pentru Management și Dezvoltare Durabilă și Tiger Security sprijină acest proiect umanitar.

Miercuri, 15 februarie 2012, dis de dimineaţă, va pleca o coloana de voluntari către nordul judeţului Buzau, cu dorinţa de a deszăpezi un areal în care nu s-a ajuns încă. Din această misiune vor face parte mai multe maşini, iar autoutilitara Bibliotecii Centrale Universitare, obişnuită cu volumele de carte, va purta cele care s-au strâns în primele două zile de colectă!
Directorul economic al bibliotecii, Mircea Cătălin, va merge personal în nordul judeţului Buzău.

„Am hotărât să trimitem alimentele şi hainele pe care le-am strâns către cei care vor fi scoşi din nămeţi şi vor avea nevoie imediată de ele…Am însoţit cele peste 500 de conserve, cei 70 de litri de ulei, 60 kg orez, 40 kg zahăr, 50 de pungi de cafea, 100 de pâini, 100 de kg de mălai şi făină, 70 de pachete de paste făinoase, precum şi apă, lapte, chibrituri, dulciuri  şi câţiva saci de haine şi pături, cu câte o Scrisoare de trecut această cumpănă a vieţii! Miercuri, 15 şi joi, 16 februarie 2012, vom continua să colectăm la Biblioteca Centrală Universitară Carol I cele trebuincioase pentru oamenii aflaţi în această grea încercare, iar vineri sperăm să mai putem ajuta măcar câteva zeci de familii”, a declarat Mireille Radoi.

Toți cei care doresc să facă donații în alimente neperisabile și îmbrăcăminte sunt așteptați la intrarea BCU ”Carol I” din strada Boteanu nr.1, sector 1, București, telefon +40-21-312 01 08.

SCRISOARE DE TRECUT O CUMPĂNĂ A VIEŢII

Venim la tine cu cele care îţi sunt acum de trebuinţă imediată. O haină de vreme rea şi viforoasă, hrană de potolit deznădejdea şi spaimele.
Pentru tine au făcut un adevărat lanţ al solidarităţii angajaţii, cititorii şi prietenii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti.
Şi noi am trecut, în decembrie 1989, prin momente de viaţă şi moarte: sediul Bibliotecii a fost bombardat şi ars.
Abia după ani şi ani de lupte şi sacrificii, am putut să reconstruim o clădire simbol ce îşi leagă numele de Regele „Carol I”.
Avem împreună speranţa că putem trece, cu ajutorul Domnului, de patimile şi încercările grele ale vieţii.
Numai nevoia de Celălalt poate oferi minuni.
Numai cu suflet pentru suflet putem iubi pe aproapele şi dărui.
Suntem siguri că vei trece cu bine această cumpănă a vieţii.
Când vei avea tihnă şi pace sufletească, să te gândeşti să dăruieşti şi tu celor aflaţi în necaz şi suferinţă.
Să lăsăm semnele bune şi lumina din noi să se înmulţească!

În numele angajaţilor, cititorilor şi prietenilor Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti,

Mireille Rădoi

Număr de vizualizări :1064


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro