spot_img

Colecta ”Scrie o pagină de omenie” pleacă spre nordul judeţului Buzău. BCU “Carol I” prelungeşte colecta până joi, 16 februarie 2012

Angajaţii, cititorii și prietenii Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Bucureşti au organizat luni, 13 februarie 2012, și marți, 14 februarie 2012, între orele 09.00 și 21.00, o colectă de haine și alimente neperisabile cu titlul ”Scrie o pagină de omenie”. Colecta a fost prelungită până joi, 16 februarie 2012, ora 21.00 Donatorii au trimis pe lângă alimente și obiecte de îmbrăcăminte o scurtă scrisoare de susținere morală și sufletească. ”Ne-am gândit că oamenii de carte, cei care lucrăm în cadrul Bibliotecii și cei care vin să citească și să studieze, pot oferi un exemplu de solidaritate prin această colectă și prin scrisoarea de încurajare pentru cei aflați acum într-o cumpănă grea a vieții. Vom merge în Vrancea, cu un convoi, miercuri, 15 februarie 2012”, a declarat doamna Mireille Rădoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I” din București, inițiatoarea colectei. AgențiadeCarte.ro, 360 Revolution, Tecon, Institutul pentru Management și Dezvoltare Durabilă și Tiger Security sprijină acest proiect umanitar.

Miercuri, 15 februarie 2012, dis de dimineaţă, va pleca o coloana de voluntari către nordul judeţului Buzau, cu dorinţa de a deszăpezi un areal în care nu s-a ajuns încă. Din această misiune vor face parte mai multe maşini, iar autoutilitara Bibliotecii Centrale Universitare, obişnuită cu volumele de carte, va purta cele care s-au strâns în primele două zile de colectă!
Directorul economic al bibliotecii, Mircea Cătălin, va merge personal în nordul judeţului Buzău.

„Am hotărât să trimitem alimentele şi hainele pe care le-am strâns către cei care vor fi scoşi din nămeţi şi vor avea nevoie imediată de ele…Am însoţit cele peste 500 de conserve, cei 70 de litri de ulei, 60 kg orez, 40 kg zahăr, 50 de pungi de cafea, 100 de pâini, 100 de kg de mălai şi făină, 70 de pachete de paste făinoase, precum şi apă, lapte, chibrituri, dulciuri  şi câţiva saci de haine şi pături, cu câte o Scrisoare de trecut această cumpănă a vieţii! Miercuri, 15 şi joi, 16 februarie 2012, vom continua să colectăm la Biblioteca Centrală Universitară Carol I cele trebuincioase pentru oamenii aflaţi în această grea încercare, iar vineri sperăm să mai putem ajuta măcar câteva zeci de familii”, a declarat Mireille Radoi.

Toți cei care doresc să facă donații în alimente neperisabile și îmbrăcăminte sunt așteptați la intrarea BCU ”Carol I” din strada Boteanu nr.1, sector 1, București, telefon +40-21-312 01 08.

SCRISOARE DE TRECUT O CUMPĂNĂ A VIEŢII

Venim la tine cu cele care îţi sunt acum de trebuinţă imediată. O haină de vreme rea şi viforoasă, hrană de potolit deznădejdea şi spaimele.
Pentru tine au făcut un adevărat lanţ al solidarităţii angajaţii, cititorii şi prietenii Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti.
Şi noi am trecut, în decembrie 1989, prin momente de viaţă şi moarte: sediul Bibliotecii a fost bombardat şi ars.
Abia după ani şi ani de lupte şi sacrificii, am putut să reconstruim o clădire simbol ce îşi leagă numele de Regele „Carol I”.
Avem împreună speranţa că putem trece, cu ajutorul Domnului, de patimile şi încercările grele ale vieţii.
Numai nevoia de Celălalt poate oferi minuni.
Numai cu suflet pentru suflet putem iubi pe aproapele şi dărui.
Suntem siguri că vei trece cu bine această cumpănă a vieţii.
Când vei avea tihnă şi pace sufletească, să te gândeşti să dăruieşti şi tu celor aflaţi în necaz şi suferinţă.
Să lăsăm semnele bune şi lumina din noi să se înmulţească!

În numele angajaţilor, cititorilor şi prietenilor Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti,

Mireille Rădoi

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2023

De 14 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2023, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2023, dar și propriile preferințe ale editorilor, colaboratorilor și cititorilor noștri. Astfel, propunem 76 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2023: 25 de cărți de poezie, 31 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2024, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile sunt în valoare de 5000 lei. 

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508