Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”: peste 10.000 de cărţi, 10.000 de e-books şi aproape 38.000 de reviste ştiinţifice în 2011

feb. 10th, 2012 | By | Category: Postcard

Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi-a prezentat raportul de activitate pentru anul 2011, în Aula BCU. La întâlnire au participat angajaţii bibliotecii şi membri ai Consiliului Ştiinţific. Raportul susţinut de directorii departamentelor a arătat că, în anul 2011, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” şi-a îmbogăţit fondul de documente cu peste 10.000 de cărţi, 10.000 de e-books şi aproape 38.000 de reviste ştiinţifice şi a atras aproximativ 2.500 de cititori în plus faţă de anul precedent. O realizare este şi înfiinţarea LibRo4U, Asociaţia Bibliotecilor Centrale Universitare din România.

BCUB şi-a îmbunătăţit semnificativ gradul de vizibilitate în anul 2011, bucurându-se de mai mult de 350 de apariţii în media. Acest lucru se datorează diversificării activităţilor Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, care a organizat şi găzduit un număr record de evenimente– peste 130, care au atras în jur de 30.000 de participanţi. Dintre acestea, Noaptea Muzeelor (1.800 vizitatori), Noaptea Bibliotecilor (1.100 vizitatori) şi Strada de C’Arte (15.000 participanţi).

Directorul general al BCUB, conf. univ. dr. Mireille RĂDOI a declarat, la un an de la preluarea conducerii acestei instituţii, că strategia sa managerială s-a axat în principal pe două dimensiuni: îmbunătăţirea continuă a activităţii clasice de bibliotecă, a colecţiilor şi serviciilor pe care le oferă utilizatorilor săi şi repoziţionarea BCUB ca pol viu de cultură în inima Bucureştiului.

Documentul integral poate fi accesat pe websiteul www.bcub.ro.

Număr de vizualizări :1127


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro