„Shadows”, o nouă expoziţie din seria „Outdoor” de Francisc Chiuariu, la Annart Gallery

feb. 17th, 2012 | By | Category: Proiecte

Luni, 20 februarie 2012, ora 19:00, la Annart Gallery (Str. Mahatma Gandhi nr. 1, Bucureşti), va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Shadows” de Francisc Chiuariu, care face parte din seria „Outdoor”. Expoziţia este deschisă în perioada 20 februarie – 17 martie 2012. Seria „Outdoor” cuprinde alte două proiecte importante: secvenţa „Shadows”, cu peste 20 de piese, găzduită la AnnArt Gallery şi MNAC. Curator: Cosmin Năsui.

Francisc Chiuariu, unul dintre cei mai inovativi artişti vizuali români contemporani, cu o creaţie întinsă pe ultimii 20 de ani, deschide în 2012 cel mai mare proiect al său, organizat în cadrul a trei expoziţii simultane, în trei spaţii de marcă: Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti Mogoşoaia, AnnArt Gallery Bucureşti şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană. Expoziţia reuneşte şi prezintă, pentru prima dată pe scena de artă românească, seria „Outdoor”, ale cărei lucrări au fost parte din proiectul românesc „Colorând Griul” de la Bienala de Artă Contemporană de la Moscova 2011, curatoriat de Cosmin Năsui.
Începută în 2009 şi însumând acum peste 50 de piese, „Outdoor” reprezintă cea mai importantă serie din creaţia lui Francisc Chiuariu. Numeric, seria este foarte generoasă, iar expresivitatea totală a acesteia este rezultatul combinării în aceeaşi imagine a experienţelor picturii, fotografiei şi filmului.
Această traversare a genurilor este posibilă printr-o inovaţie personală a lui Chiuariu. El foloseşte încă din seria Reţele (2010) suportul de backlit pentru pictură. Acest suport lucios a devenit marca stilului personal, recognoscibil cu uşurinţă, al lui Chiuariu, cu migala şi perfecţiunea detaliilor şi aspectul glamour al întregului obiect.

Număr de vizualizări :1385


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro