„Principiul 80/ 20. Cum să obţii mai mult cu mai puţin” de Richard Koch

feb. 7th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Meteor Press a apărut volumul „Principiul 80/ 20. Cum să obţii mai mult cu mai puţin” de Richard Koch. Aceasta este prima carte care face cunoscut Principiul Pareto în lumea afacerilor.

La începutul secolului XX, un economist şi sociolog italian, Vilfredo Pareto, a făcut o observaţie justă: 80% din proprietăţile Italiei aparţin unui procent de 20% din populaţie. Această afirmaţie a fost generalizată câţiva ani mai târziu de Joseph M. Juran sub numele de Principiul Pareto făcând referire la modul în care este distribuită avuţia în lume.

De-a lungul timpului, economiştii au încercat să aplice Principiul 80/20 (Principiul Pareto) în sistemul economic. Richard Koch a explicat cel mai bine în cartea editată de Meteor Press cum funcţionează Principiul 80/20 în economie, mai exact în microeconomie.

“Principiul 80/20 este atât de valoros pentru că este contraintuitiv. Noi ne aşteptăm în general ca toate cauzele să fie la fel de importante. Ca toţi clienţii să fie la fel de preţioşi. Ca fiecare afacere, fiecare produs sau fiecare dolar încasat din vânzări să fie la fel de bun ca oricare altul. Ca toţi angajaţii dintr-o anumită categorie să aibă cam aceeaşi valoare. Ca fiecare zi, săptămână sau an de muncă să aibă aceeaşi semnificaţie. Ca toţi prietenii noştri să fie, cu aproximaţie, la fel de importanţi pentru noi. Ca toate cererile sau apelurile telefonice să fie tratate la fel. Ca o universitate să fie la fel de bună ca alta. Ca toate problemele să aibă un număr mare de cauze, aşa încât nu merită să izolăm câteva cauze esenţiale. Ca toate ocaziile să aibă aceeaşi valoare, aşa încât să le tratăm în acelaşi mod.”, a scris autorul.

Număr de vizualizări :987


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro