„Plăcerile bărbaţilor” de Kate Williams

feb. 28th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia „Biblioteca Polirom”, a apărut volumul „Plăcerile bărbaţilor” de Kate Williams, în traducerea Mirunei Voiculescu. Publicat în Marea Britanie la începutul acestui an, la prestigioasa editură Penguin, „Plăcerile bărbaţilor” descrie în culori groteşti şi deosebit de vii societatea de la începutul domniei reginei Victoria, marcată de lipsuri din cauza crizei financiare şi de violenţa pe care acestea o nasc.

Acţiunea cărţii este plasată în anul 1840, într-un cartier rău-famat din Londra, unde au loc o serie de crime neobişnuite.
Catherine Sorgeiul, o tânără de optsprezece ani înzestrată cu o imaginaţie exaltată şi care locuieşte în casa austeră a unchiului său, dezvoltă o fascinaţie morbidă faţă de acţiunile criminalului. Catherine însăşi ascunde un secret groaznic, care devine inima pulsândă a pânzei de obsesii sexuale, vină, trădări şi, în final, de crime înfiorătoare care o aruncă într-o lume fără scăpare.

„În copilărie îmi plăcea să mă joc cu un fel de maşină a timpului pe care o făcusem pentru fratele meu – o cutie mare, acoperită cu folie argintie şi bucăţi de celofan. Îl închideam acolo, hâţânam cutia şi ziceam: «Gata, acum suntem pe vremea reginei Victoria» sau «uite, suntem la egipteni… şi uite şi piramidele şi faraonii». Era un fel de evadare.” (Kate Williams)

Kate Williams a studiat istoria, absolvind cursurile de masterat la Universitatea din Londra şi doctoratul la Oxford. Este pasionată de secolul XIX, încă din primii ani de studenţie a publicat în diverse antologii şi reviste de specialitate şi este autoarea volumelor Becoming Queen: The Tragic Death of Princess Charlotte and the Unexpected Rise of Britain’s Greatest Monarch şi England’s Mistress: The Infamous Life of Emma Hamilton. Kate Williams este de asemenea lector şi consultant TV, găzduieşte două emisiuni documentare istorice şi are apariţii regulate la BBC şi Channel 4.

Număr de vizualizări :1471


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro