„Omul fără chip. Incredibila ascensiune a lui Putin” de Masha Gessen

feb. 29th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Pandora M, în colecţia „Reality Shock”, a apărut volumul „Omul fără chip. Incredibila ascensiune a lui Putin” de Masha Gessen, în traducerea lui Bogdan Perdivară. Joi, 1 martie 2012, cu doar 3 zile înainte de alegerile prezidenţiale din Rusia, volumul va fi lansat oficial în 14 dintre cele 17 ţări care au cumpărat până în prezent drepturile de publicare. ÎnSUA, Anglia, România, Germania, Italia, Spania, Croaţia, Olanda, Franţa, Polonia, Suedia, Danemarca, Norvegia ţi Finlanda această carte va apărea simultan.

Vladimir Putin, fost ofiţer KGB, avea să fie propulsat în anul 2000 în fruntea Rusiei, într-un moment de disperare, de camarila lui Boris Elţîn. Aparent lipsit de charismă şi fără vreun program politic coerent, Putin se va desprinde curând de tutelă. Dovedind că nu este omul de paie pe care şi-l doriseră promotorii săi, va începe să conducă ţara cu mână de fier.
Povestea lui Putin se împleteşte cu istoria contemporană a Rusiei şi mai ales a unui oraş emblematic pentru această istorie: Sankt Petersburg. Metropola rusă va fi martoră, odată cu despărţirea de trecutul sovietic, la ascensiunea unui ofiţer KGB ajuns viceprimar, apoi şef al FSB (urmaşă a poliţiei secrete sovietice) şi, în cele din urmă, preşedinte al celei mai întinse ţări din lume.
Povestea lui Putin nu s-a terminat. Poate că abia începe…

Născută la 13 ianuarie 1967, Masha Gessen este jurnalistă şi autoare americană. S-a născut în Rusia, iar în 1981 s-a mutat în SUA împreună cu familia. Se reîntoarce la Moscova – unde şi locuieşte la ora actuală – în 1991.

Număr de vizualizări :1659


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro