„Nebuna din Chaillot” de Jean Giraudoux

feb. 2nd, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 3 februarie 2012, ora 19:00, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, va avea loc spectacolul „Nebuna din Chaillot” de Jean Giraudoux, regia Alice Barb. Din distribuţie: Ileana Stana IONESCU, Alexandrina HALIC şi Irina PETRESCU. “Este suficient să apară o singură femeie luminată şi excentrică pentru ca nebunia lumii să piară”. (Jean Giraudoux )

Spectacolul introduce publicul în citadela pariziană a corporaţiilor agresive, Piaţa Chaillot, unde un multimilionar, un baron, un broker şi un prospector află că piaţa şi întreg Parisul se află pe o pungă de petrol. Aurul negru, salvare sau ameninţare? Cu siguranţă, o miză pentru afaceri profitabile. Dar şi o alegorie la adresa bombei atomice ce pândea omenirea în pragul celui de-al doilea război mondial. O contesă excentrică, luată drept nebună, li se va opune.

Număr de vizualizări :1279


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro