„Morţii Mă-tii” de un cristian, lansat la USR

feb. 26th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 29 februarie 2012, la Sala Oglinzilor, Uniunea Scriitorilor din România, Bucureşti, va fi lansat volumul „Morţii Mă-tii” de un cristian, colecţia „Roman”, Editura Casa de Pariuri Literare. Invitați: Angela Marinescu, Nora Iuga, Carmen Mușat, Ioan Es. Pop, Daniel Bănulescu, Radu Aldulescu, Gabriel Chifu, Cosmin Ciotloș, Ion Cucu.

“Nu eşti bun la nimic, stai la rând, nu intra în faţă.
O somaţie care, probabil, repetată de zeci de ori în zeci de împrejurări, a declanşat acest surprinzător roman, scris de un om şi mai surprinzător, pe care-l puteam bănui de multe calităţi, numai de aceea de romancier ba. Am trecut prin numeroase stări citindi-i cartea. Prima a fost aceea de şoc. Ultima a fost de dependenţă: citeam şi nu mă puteam opri. O carte ca asta nu poate fi scrisă de un autor cu biografie subţire, contrafăcută, cosmetizată. Întâmplările sunt grase şi gâlgâie de prospeţime, situaţiile aleargă de la macabru la hilar, naturaleţea, adesea foarte frustă, a limbajului nu este trădată niciodată.
un cristian devine, prin cartea de faţă, Acest Cristian. De neconfundat. Ascultaţi, vă rog, câteva acorduri:
Nepoate, aici o să dorm eu şi tu o să vii la mine să-mi aprinzi o lumînare! – mă bătu pe spate, arătîndu-mi cavoul cu capacul gri proaspăt vopsit.
Tataie, nu vrei să dormim împreună?” (Ioan Es. Pop)

“Morţii Mă-tii nu-i o carte, e o înjurătură, cea mai abjectă, adresată celei mai abjecte dintre lumi. Pute a scârnă şi a descompunere. O înjurătură pe care umilinţa i-o aruncă în faţă nepăsării. Dostoievski e scriitorul meu preferat, spune un cristian. Se vede!” (Nora Iuga)

Număr de vizualizări :1541


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro