„Insulele fericiţilor”, cu Ada Milea, Bobo Burlăcianu și Dan Coman

feb. 26th, 2012 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 29 februarie 2012, ora 19:30, în Club Control (str. Academiei nr. 19, Bucureşti), va avea loc un nou eveniment organizat de Institutul Blecher, cu muzică şi poezie. Invitaţi: Ada Milea, Bobo Burlăcianu și Dan Coman. Invitatul invizibil: Gellu Naum. Un eveniment moderat de Claudiu Komartin și Corina Bernic.

Acesta este primul eveniment din seria de întâlniri care vor urma în Clubul Control. Aici publicul va întâlni personalităţi dintre cele mai interesante sau controversate din zona culturală românească şi străină. Într-o ţară în care dialogul a devenit din ce în ce mai rar şi greu de realizat, poezia va fi mediul de comunicare pentru cei care iubesc şi trăiesc arta. De acum îi veţi putea urmări pe aceeaşi scenă la Clubul Control – muzicieni şi poeţi, artişti plastici şi prozatori, regizori şi actori pentru dialog, muzică, dezbateri, poezie, jam sessions.

De ce 29 februarie 2012, „într-o frumoasă miercuri cu un buchet de flori” (Gellu Naum): pentru că ne vom mai bucura de această dată abia peste 4 ani.

Invitaţii: Ada Milea şi Bobo Burlăcianu pentru că respiră poezia, Dan Coman pentru că o trăieşte, Gellu Naum pentru că încă ne mai strânge pe toţi împreună.

Intrarea: 10 lei (banii strânși vor reprezenta onorariul artiștilor invitați)

Ada Milea (n. 1975, Tg. Mureș) este o actriță și cântăreață cunoscută pentru inventivitatea și prospețimea cu care a reinventat genul muzicii folk începând cu a doua parte a anilor ‘90. A jucat în spectacole regizate de importanți regizori contemporani și a înregistrat 11 albume, printre cele mai cunoscute numărându-se Republica Mioritică România (1999), Absurdistan (2003), Apolodor (2003), Quijote (2004), cu varianta în limba engleză Quixote (2006), Nasul (2007) și The Island (împreună cu Alexander Balanescu, 2011).

Bobo Burlăcianu (n. 1979, Dorohoi, jud. Botoșani) este un interpret, actor și compozitor cunoscut pentru activitatea sa în trupa Fără Zahăr și pentru colaborările cu Ada Milea în spectacolele-concert Quijote, Nasul și Insula. A compus coloana sonoră pentru mai multe piese de teatru contemporan. A publicat, împreună cu colegul său de trupă Bobi, volumul de texte publicistice Voi n-ați întrebat, Fără Zahăr vă răspunde (2006), publicate inițial în săptămânalul Suplimentul de cultură.

Dan Coman (n. 1975, Gersa, jud. Bistrița-Năsăud) este unul dintre cei mai cunoscuți poeți români din ultimul deceniu. A debutat cu Anul cârtiței galbene (2003), pentru care a primit Premiul Național “Mihai Eminescu”. Au urmat Ghinga (2005), antologia d great coman (2007), Dicționarul Mara (2009) și romanul Irezistibil (2010). În curând îi va apărea la Cartea Românească poemul în proză Parohia. În 2011 a coeditat Compania poeților tineri în 100 de titluri alese de Dan Coman și Petru Romoșan, cuprinzându-i pe câțiva dintre cei mai valoroși poeți de după 2000.

Corina Bernic (n. 1981, Iași) a lucrat, după studii în Germania, ca jurnalist TVR (2003-2005) și șef de departament în cadrul Centrului Național al Cărții al ICR (2006-2010). În prezent lucrează ca freelancer, manager cultural și traducătoare și este coorganizator al Festivalului Internațional de poezie “Oskar Pastior” de la Sibiu. A publicat articole în cele mai importante reviste de cultură din România și a editat antologia Festivalului “Oskar Pastior” (2008) și volumul de proză scurtă Primii mei blugi (2009). A debutat cu volumul de poezie Casa scărilor (2011).

Claudiu Komartin (n. 1983, București) a debutat cu volumul de poeme Păpuşarul şi alte insomnii (2003), urmat de Circul domestic (2005) și Un anotimp în Berceni (2009, 2010). Coautor al piesei Deformaţii (2008) şi al scenariului Trişez cu viaţa (2010). A alcătuit, împreună cu Radu Vancu, antologia Cele mai frumoase poeme din 2010 (2011) și a tradus literatură din franceză și engleză. Redactor-șef al revistei Poesis internațional. Din 2009 organizează seria de lecturi și evenimente Institutul Blecher, ajunsă la ediția 50.

Gellu Naum (1915-2001): “Oamenii despre care vorbesc sînt dincolo de flăcările intolerabile ale binelui și ale răului, dincolo de viață și de moarte. Ei spun lucruri care îi pot interesa pe ceilalți

Număr de vizualizări :1165


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro