La Editura Cartea Românească, în colecţia „Poezie”, va apărea volumul „Douăsprezece cântece înaintea naşterii” de Mihail Gălăţanu.
“Douăsprezece poeme înaintea naşterii încearcă să concentreze o întreagă creaţie poetică în doar 12 poeme, să cizeleze/şlefuiască, pe parcursul a mai multor ani (cel puţin vreo cinci, până acum) o temă poetică unică, uriaşă, inepuizabilă – şi foarte dragă inimii mele: cea a nenăscutului care nu vrea să se nască.
„Viaţa de nenăscut” este un teren cât se poate de virgin, pe care am început să îl defrişez în două cicluri anterioare: Burta înstelată şi Poeme amniotice.
Concizia este miza principală a acestei cărţi, care trage cu ochiul spre un model redutabil, 11 elegii de Nichita Stănescu.” (Mihail Gălăţanu)
“Poetul Mihai Gălăţanu impresionează printr-o virtuozitate care pare a fi pus la contribuţie cu maximum de profit câteva zone ale liricii. Gălăţanu posedă un mecanism creator foarte complex, un dar prodigios al naturii în similitudine cu mirabilele înzestrări precoce ale muzicienilor. De la Nicolae Labiş nu am mai asistat la o asemenea tâşnire de talent. Lirica lui Mihail Gălăţanu este ca un jet de plasma, străbate tot, dizolvă convenienţele.” (Gheorghe Grigurcu)
MIHAIL GĂLĂŢANU (n. 11.09. 1963, Galaţi). Este absolvent al Facultăţii de Fizică-Mecanică, 1988, specializare în Bazele Cercetării Experimentale. Debut: decembrie 1983. Absolvent al unei şcolii postuniiversitare. la Paris, cu specializare în Relaţii Internaţionale, 1994-1995. De două ori bursier al Guvernului Francez (1994) şi al Comisiei Europene (1995). Redactor-şef la Flacăra, Playboy, Flagrant etc. În prezent, editor coordonator la grupul de presă Finmedia. Dintre cărţile apărute: Poezie: Ştiri despre mine, 1987, Ed. Litera, Scrîşnind în pumni, cu graţie, 1993, Ed. Porto-Franco. Bunicul Kennedy, 1996, Ed. „Noduri şi Semne”), Evanghelia lui Barabas, Ed. Cartea Românească, 1996, Mireasa tuturor, 1997, Ed. Pantheon, Poetus Captivus, 1998, Memorialul plăcerii, 2000, Ed. Coresi/Asociaţia Scriitorilor din Bucureşti, O noapte cu Patria şi Româna cu prostii, 2001, Ed.Vinea, Diapazonul plictisit, 2002, Mormîntul meu se sapă singur, 2003, Apocalipsa printr-o gură de om, 2004 etc. Tradus în limbile: franceză, engleză, sârbă, slovenă, daneză, germană, rusă, bulgară.