„Cuvântul de trecere” de Ion Bogdan Ştefănescu, lansat la Librăria Bastilia şi la Ateneul Român

feb. 9th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Luni, 20 februarie 2012, ora 15:00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5, Bucureşti), va avea loc lansarea volumului „Cuvântul de trecere” de Ion Bogdan Ştefănescu, Editura Tracus Arte. În cadrul lansării va avea loc şi un acompaniament de jazz susţinut de Malin Cristache Project. Volumul va fi prezentat de Cornelia Maria Savu, Traian T. Coşovei, Dan Mircea Cipariu şi Ioan Cristescu. Totodată, sâmbătă, 25 februarie 2012, ora 18.00, volumul va fi lansat la Ateneul Român (Str. Franklin nr. 1 – 3, Bucureşti), fiind prezentat de Cornelia Maria Savu, Dan Mircea Cipariu şi Ioan Cristescu.

„O carte a unor spaţii ce ar putea fi, în acelaşi timp, şi a sonurilor interioare în poezie, dar şi a spaţiilor muzicale, într-un text ce, la rându-i, vizează poezia. Este vorba despre „Cuvântul de trecere”, cartea lui Ion Bogdan Ştefănescu, apărută la Editura Tracus Arte, cu viziunea grafică a lui Mircia Dumitrescu. Această carte este a treia carte de poezie a lui Ionuţ Bogdan Ştefănescu, după ce el a debutat acum câţiva ani. Cartea „Cuvântul de trecere” încearcă să îl facă pe cititor complice la un nou tip de romantism. E un postromantism într-o epocă în care desacralizarea este la ordinea zilei, secularismul are o exprimare cu rază totală de acţiune. Ei bine, această carte presupune o complicitate între text, biografie şi receptarea textului. Această complicitate poate să ducă spre zone spirituale foarte înalte precum, de mai bine de două-trei mii de ani, societăţile ezoterice, pentru că de altfel acest „cuvânt de trecere” este semnul subtil către cititor spre această dorinţă de devenire, în acelaşi timp şi a autorului dar şi a cititorului.” (Dan Mircea Cipariu)

Număr de vizualizări :940


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro