„Crulic, drumul spre dincolo” de Anca Damian, „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii” de Adrian Sitaru şi „Aurora” de Cristi Puiu, la Festivalul Internaţional de Film de la Dublin

feb. 14th, 2012 | By | Category: Eveniment

În perioada 16-26 februarie 2012, România este prezentă la Festivalul Internaţional de Film de la Dublin, care aniversează 10 ani de existență. Institutul Cultural Român din Londra este la a doua colaborare consecutivă cu festivalul, după ce, în 2011, a organizat în parteneriat secţiunea românească – cinci filme de lungmetraj care s-au bucurat de mare succes. Proiectul face parte dintr-o direcţie strategică de regionalizare a acțiunii ICR Londra ce presupune organizarea de evenimente culturale româneşti şi în Irlanda şi Islanda.

Cel mai mare festival de film din Irlanda şi unul dintre cele mai apreciate pe plan internaţional începe promovarea filmului românesc contemporan prin proiectarea filmului „Crulic, drumul spre dincolo” de Anca Damian (18 februarie), urmat de „Din dragoste, cu cele mai bune intenţii” de Adrian Sitaru (22 februarie) şi „Aurora” de Cristi Puiu (în 26 februarie). Regizoarea Anca Damian va fi prezentă la Dublin pentru a-şi promova filmul şi pentru a răspunde întrebărilor spectatorilor, precum şi pentru o serie de întâlniri cu studenţii şi cineaştii irlandezi.

Filmele româneşti ce se regăsesc în programul festivalului de la Dublin sunt filme care în 2010 şi 2011 au fost selectate sau au obţinut numeroase premii la festivaluri internaţionale de renume – Cannes, Locarno, Karlovy Vary şi Varşovia.

Festivalul de film de la Dublin îşi deschide porţile joi, 16 februarie, cu o ceremonie urmată de proiecţia filmului „Colorburst”, de Thom Fitzgerald. Pe parcursul a 11 zile vor rula peste 147 de lungmetraje şi scurtmetraje şi vor avea loc numeroase ateliere şi evenimente speciale. Printre invitaţii de onoare din acest an se vor regăsi mari actori şi regizori precum Al Pacino (cu al său Wilde Salomé), Glenn Close, Marjane Satrapi şi Whit Stillman.

Număr de vizualizări :931


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro