„Cerere în căsătorie“ în regia lui Robert Raponja, în premieră la Mediaş

feb. 8th, 2012 | By | Category: Postcard

Luni, 13 februarie 2012, ora 19:00, la Casa de Cultură a Municipiului (Sala Traube), va avea loc, în premieră la Mediaş, spectacolul „Cerere în căsătorie” în regia lui Robert Raponja. Evenimentul este organizat de Ambient şi Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu. Reprezentaţia de la Mediaş este un eveniment susţinut de Ambient în vederea promovării artei în diferite centre urbane ale ţării, cu scopul de a menţine treaz interesul comunităţii pentru evenimentele culturale.

„Cerere în căsătorie” este o comedie spumoasă ce o aduce pe scenă pe Ofelia Popii, câştigătoarea premiului UNITER pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal. Spectacolul regizorului croat Robert Raponja prezintă povestea de iubire dintre doi oameni simpli care încearcă să îşi găsească locul unul lângă celălalt şi are la bază textul omonim al dramaturgului A. P. Cehov. Pentru harnica Natalia Stepanovna şi pretendentul său Lomov, cel care se află deja la vârsta critică, este dificil să-şi ţină în frâu temperamentul impulsiv şi agitat. În loc ca legătura dintre ei să se dezvolte într-o dragoste armonioasă, între cei doi creşte o tensiune care culminează cu un adevărat scandal datorită faptului că ei sunt mereu pe poziţii contradictorii, iar atunci când vor să-şi demonstreze dragostea, pe care o au unul faţă de altul o fac printr-o triadă de insulte.

Reprezentaţia de la Mediaş face parte din turneul naţional al teatrului sibian realizat cu sprijinul companiei Ambient. În cadrul acestui turneu a mai fost prezentat la Cluj Napoca spectacolul „Electra” în regia lui Mihai Măniuţiu, la Târgu Mureş spectacolul „Balul” în regia lui Radu – Alexandru Nica, la Deva şi Râmnicu Vâlcea spectacolul „O noapte furtunoasă” în regia lui Şerban Puiu şi la Alba Iulia spectacolul „Doamna de turtă dulce” în regia lui Şerban Puiu.

Număr de vizualizări :1088


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro