“De ce scandalizează creştinismul” de Jean-Pierre Denis, Editura Nemira, primul titlu al colecţiei „Religio”

feb. 20th, 2012 | By | Category: Postcard

Editura Nemira lansează colecţia „Religio”- o prezentare clasică, detaliată şi vizionară a istoriei şi a filosofiei religiilor. Serie de înaltă ținută, alcătuită din studii interdisciplinare ale unor autori consacraţi, din mai multe tradiţii de cercetare, “Religio” are în vedere religiile monoteiste, dar şi pe cele orientale, pe care le abordează atât diacronic, cât și sincronic.Volumele din colecţia “Religio” nu se adresează doar specialiştilor, ci şi publicului larg.

„Colecţia găzduieşte opere de istoria religiilor ce analizează sentimentul sacru al omului de dintotdeauna, pentru a-l împărtăşi contemporanilor, în virtutea construirii viitorului. Religiile întemeiază un trecut, întreţin un prezent şi oferă perspectiva unui viitor.”, a spus coordonatorul colecţiei, Eduard Florin Tudor.

Primul titlu publicat în cadrul colecţiei este semnat de Jean-Pierre Denis, “De ce scandalizează creştinismul”. Autorul propune un eseu bogat și erudit, având drept nucleu o convingere: noua contracultură este creștinismul ce înlocuiește vechea contracultură a secolului XX, cea a liberalismului libertar și permisiv. Eseul lui, o reală istorie a creștinismului în ipostaza de contracultură, este orientat, la toate nivelurile analizei, spre lumea contemporană; omul, cu toate chipurile sale, economic, politic, spiritual, istoric, este redefinit în termenii unei erudiţii specifice intelectualului de înalt nivel.

Număr de vizualizări :984


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro