“Credinţă şi tradiţii nemţene” de Mihai-Silviu Chirilă

feb. 6th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

Marţi, 7 februarie 2012, ora 18.00, la librăria Avant-Garde (Str. Lăpuşneanu, nr. 16, Iaşi), va avea loc lansarea volumului “Credinţă şi tradiţii nemţene” de Mihai-Silviu Chirilă, traducător şi realizator Tv. Invitaţi: preot Dumitru Păduraru, realizator Tv. Moderator: Silvian-Emanuel Man.

“Volumul “Credinţă şi tradiţii nemţene” (Editura Rotipo) s-a născut din dorinţa de a găsi răspunsuri la unele dintre preocupările omului care vieţuieşte pe aceste meleaguri, în aceste vremuri ale minciunii instituţionale şi universale, cum le numea un spirit treaz al epocii.
Toate temele abordate se vor a fi o perspectivă creştină asupra vieţuirii în lumea contemporană în aşa fel încât spiritul acesteia să nu ne înghită şi să ne fure mântuirea. Din dialogurile pe care le puteţi citi în paginile volumului transpare îndemnul la vigilenţă şi la discernere înţeleaptă a adevărului de falsitate.
În acelaşi timp, teme legate de educaţia din şcoli, raportare la stat, reîntoarcerea la tradiţiile populare, ataşamentul faţă de neam, respectul faţă de familie pot fi considerate ca o perspectivă creştină a supravieţuirii într-un mediu ostil, declarat în mod mincinos „tolerant”., a scris autorul.

Număr de vizualizări :1325


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro