Superproducţia “Mefistofele” se reia pe scena Operei Naţionale Bucureşti, după 13 ani de la premiera naţională

ian. 26th, 2012 | By | Category: Postcard

Duminică, 5 februarie 2012, ora 18:30, pe scena ONB, personajele principale Mefistofele şi Faust  vor  reînvia celebra poveste semnată de Goethe. Decorul fost realizat de scenograful Cătălin Ionescu-Arbore, în anul 1999, la Opera Naţională Română Iaşi, cu care ONB a conceput această coproducţie. “Mefistofele” a fost desemnat la acea vreme “Spectacolul anului”, distincţie oferită din partea revistei „Actualitatea muzicală”, a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România. Regia îi aparţine Andei Tăbăcaru Hogea, coregrafia este concepută de către apreciatul balerin şi coregraf Răzvan Mazilu, maestru de cor- Stelian Olariu, maestru cor de copii – Vasile Corjos, asistent regie –  Cristina Cotescu. Spectacolul se va desfaşura sub bagheta unuia dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi muzicieni ai tinerei generaţii: dirijorul  Tiberiu Soare.

 

În România, premiera spectacolului  “Mefistofele” (Arrigo Boito) a avut loc pe scena Operei Naţionale Române Iaşi, în anul 1999, producţia fiind reluată în 2004 la Opera Națională București.

Potrivit criticului muzical Grigore Constantinescu,  premiera mondială a acestei opere a avut loc la Teatro alla Scala din Milano, în 1868, dar versiunea definitivă, destul de mult modificată, a fost prezentată publicului  în anul 1881.

Număr de vizualizări :1298


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro