Spectacolul „Tillsonburg“, în regia lui Jimmy Fay, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad

ian. 4th, 2012 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 7 ianuarie, ora 19,00, la sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, va avea loc spectacolul „Tillsonburg“ de Malachy McKenna, în regia lui Jimmy Fay şi scenografia lui Mihai Păcurar.

„Doi tineri, ajunşi, în urma citirii unui anunţ dintr-un ziar, să culeagă tutun într-un orăşel îndepărtat, par extraşi dintr-o uriaşă urnă imaginară, în care ar putea fi turnate, la o adică, milioane de destine similare, aparent fără nimic care să le deosebească. Şi totuşi, conflictul în care cei doi sunt implicaţi e completat de înfruntările cu specific local dintre Jon, stăpânul lanului de tutun (Ovidiu Ghiniţă) şi indianul Pete (Călin Stanciu), de la care a fost furat pământul dar care, la rândul lui, i-a furat nevasta invadatorului. Se adaugă lor un personaj pitoresc, Billy, muncitorul drogat (Sorin Calotă), un fel de voce care spune adevărul, fiindcă în zilele noastre acesta nu prea mai stă în vin, ci în alte substanţe stimulatoare.
Performanţa constă în capacitatea actorilor de a identifica nuanţele precise capabile să refacă structura relaţiilor umane şi conflictelor ce se declanşează între persoane silite să supravieţuiască într-un spaţiu comun, în condiţii extreme.“ (Cristina Modreanu)

Număr de vizualizări :1139


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro