Spectacolul “Cabina artistelor”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, la ArCuB

ian. 8th, 2012 | By | Category: Eveniment

Vineri, 20 ianuarie 2012, ora 19.00, la Sala ArCuB din Bucureşti, va avea loc spectacolul „Cabina artistelor” de Arnošt Goldflam, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Din distribuţie fac parte: Coca Bloos, Roxana Ivanciu, Ioana Anastasia Anton, Alexandra Fasolă / Sorina Ştefănescu. Evenimentul este realizat de ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti.

O cabina mică – patru măsuţe, câteva scaune şi un dulap plin de vise – e locul unde se clădesc destinele a patru actriţe, locul unde se confesează, unde se ascultă, unde visele iau viaţă, unde se suferă, unde se descătuşează conflicte, dar se leagă și prietenii, locul unde actriţele se pregătesc pentru a intra în scenă – Cabina Artistelor.

Arnošt Goldflam este dramaturg, regizor de teatru şi scriitor ceh născut în 1946 la Brno. A studiat medicina, dar nu şi-a definitivat studiile. A fost angajat ca funcţionar şi a făcut parte din grupul umoristic ”Brno Boemia” condus de Jan Novák.Între 1972-1976 a studiat regia de teatru la Academia de Muzică şi Teatru Janáček (JAMU) din Brno. A fost actor la Teatrul Husa na provázku (Gâsca pe sârmă), dar a lucrat şi cu alte companii independente. În 1977 a fost numit actor şi regizor la Teatrul Haná în Hradec Králové. A lucrat în film şi televiziune. Este şi un artist plastic foarte apreciat.
Dramaturgia lui Arnošt Goldflam este structurată pe mecanisme comice, învăluite într-o melancolie fină. Temele abordate de autor sunt diverse şi sunt abordate prin mijloace variate, mereu surprinzătoare.
Cu ironie şi sensibilitate el vorbeşte despre ipocrizia pe care o suportăm zilnic, cât şi despre îndoielile şi rătăcirile pe care le suferim atunci când ni se răstoarnă sistemul de valori.
Deşi personajele sale sunt deseori depăşite de suferinţele şi tristeţile lor, scriitorul nu le menajează, dezvăluindu-le egoismul şi ridicolul. Cu toate acestea, autorul se apropie de personaje cu tandreţe, dezvăluind strat cu strat lumea lor intimă, pentru ca apoi să se distanţeze de ele cu o lejeritate rar întâlnită.

Număr de vizualizări :1055


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro