O nouă ediţie a concursului de creaţie „Mihai Eminescu”

ian. 12th, 2012 | By | Category: Eveniment

Din 15 ianuarie 2012, la Centrul Cultural al sectorului 2, odată cu sărbătorirea a 162 de ani de la naşterea poetului nepereche, se lansează cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Creaţie „Mihai Eminescu”, organizat de Primăria Sectorului 2. Evenimentul, devenit o tradiţie, îşi propune descoperirea şi sprijinirea creatorilor literari din România şi din diaspora, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor sau ai altor uniuni de creaţie şi care nu au avut volume individuale publicate.

Festivalul-concurs va avea în desfăşurarea sa următoarele etape: între 15 ianuarie şi 15 mai 2012 primirea lucrărilor, (secţiuni de concurs: poezie, proză scurtă, eseu, teatru, critică literară); între 16 mai şi 5 iunie – jurizarea şi stabilirea câştigătorilor; 15 iunie 2012 – festivitatea de premiere.

La concurs se înscriu în fiecare an iubitori de literatură de toate vârstele, de la elevi de gimnaziu până la pensionari, demonstrând că bucuria scrierii şi plăcerea lecturii pot supravieţui chiar şi în epoca internetului.

Primăria Sectorului 2 va încuraja talentele şi va sprijini desfăşurarea unei competiţii a valorilor, urmând să acorde premii importante celor mai talentate condeie.

Condiţiile de participare şi regulamentul concursului se găsesc pe site-ul

www.ps2.ro.

Persoanele interesate să participe la acest concurs pot trimite creaţiile la adresa: Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, din parcul Naţional, str. arh. Hârjeu nr. 61, sector 2, Bucureşti.

Număr de vizualizări :1210


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro