Actorul Florin Busuioc în spectacolul „Marfă vie”, după A. P. Cehov

ian. 27th, 2012 | By | Category: Proiecte

Sâmbătă, 18 februarie 2012, ora 19.00, la Sala ArCuB (Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti), va avea loc o nouă reprezentaţie a spectacolului „Marfă vie”, după A.P. Cehov, în regia lui Dragoş Câmpan, scenografie de Maria Dore. Dramatizarea este realizată de Nicolae Urs. Spectacolul marchează revenirea pe scenă a actorului Florin Busuioc, după cincisprezece ani în care s-a dedicat televiziunii şi filmului. Alături de el joacă Ana Covalciuc şi Tudor Smoleanu.
“Marele talent a lui Cehov, face ca la o sută treizeci de ani de la publicarea nuvelei  “Marfă vie”, să răsară un nou spectacol de teatru care are la baza opera sa. Am pornit acest proiect, în perfect acord cu realizatorul dramatizării şi actorii, cu gândul de a oferi publicului un spectacol Cehov. Clasic. Fără viziuni regizorale şi creaţii scenografice care pun în plan secundar opera autorului. Sincer, am zis: nu cred că va discuta cineva peste o sută de ani despre talentul nostru, aşa că hai să ne bucuram cu toţii, artişti şi spectatori, de cel a lui Cehov. Tipul promite…” (Dragoş Câmpan)
Nuvela “Marfă vie” scrisă de Anton Pavlovici Cehov a fost publicată în anul 1882, cu cinci ani înainte de “Ivanov”, într-o perioadă în care însuşi autorul trăia dezamăgiri sentimentale. Dramatizarea lui Nicolae Urs face trimiteri la problematica cehoviană a cuplului, surprinzând alunecările fragile de la căsnicie la adulter şi la singurătatea conştientizată.

Detalii pe www.arcub.ro

Număr de vizualizări :1617


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro