Actorii Vlad Zamfirescu şi Cerasela Iosifescu, în „Cină cu prieteni”

ian. 20th, 2012 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 4 februarie 2012, ora 19.00, la ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti spectacolul, va avea loc spectacolul “Cină cu prieteni” de Donald Margulies, în regia lui Claudiu Goga. În anul 2000, dramaturful Margulies a primit Premiul Pullizer pentru piesa „Cină cu prieteni”, care a fost ulterior jucată la Paris, Londra, Berlin, Viena, Stockholm,Tokio, Mumbai, Seul, Tel Aviv şi Istanbul. Tot în 2000 filmul, făcut de HBO după acelaşi text al lui Margulies, a fost nominalizat la Premiile Emmy.

 

Spectacolul de la ArCuB, regizat de Claudiu Goga este o premieră cu această piesă în România. Scenografia este semnată de Lia Dogaru. În rolurile celor patru prieteni joacă: Cerasela Iosifescu, Vlad Zamfirescu, Nadiana Sălăgean, Marius Cordoş.

Născut la 2 septembrie 1954, în Brooklyn – New York, Donald Margulies este dramaturg american şi profesor de Limbă Engleză şi Studii Teatrale la Universitatea Yale.  Piesele sale au fost jucate în teatre importante din SUA şi din întreaga lume. I-au apărut până în prezent 7 volume de scrieri. A primit de-a lungul timpului numeroase recunoaşteri şi premii pentru activitatea sa literară. Printre altele este posesorul unui Premiu pentru Literatură al Academiei Americane pentru Litere şi Arte precum şi al unui Sidney Kingley Award (Pentru realizări deosebite în teatru – Categoria Dramaturgie). Margulies este şi autorul a mai multe scenarii de film şi televiziune.

Număr de vizualizări :1130


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro