„Tot ce e mai bun în tine. Învaţă să te cunoşti, să-ţi fructifici potenţialul, să ai încredere în tine” de Guy Corneau

ian. 13th, 2012 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Humanitas, în colecţia „Practic”, va apărea volumul „Tot ce e mai bun în tine. Învaţă să te cunoşti, să-ţi fructifici potenţialul, să ai încredere în tine” de Guy Corneau.

“Fiecare om are ceva bun în el – o calitate, o aptitudine, o vocaţie, de care merită să profite atât în folosul lui, cât şi al celor din jur. Dar pentru a o putea face, trebuie să se cunoască, să-şi descopere frumuseţea şi puterea interioară, ascunse în spatele unui paravan de temeri, deprinderi, dogme, frâne, ridicat de-a lungul vieţii, din cauza tuturor constrângerilor şi loviturilor la care este supus începând din prima clipă, cea a naşterii ? o experienţă traumatizantă care îşi pune amprenta asupra oricărui copil.
Prea adesea ajungem să ne formăm o imagine negativă despre noi înşine, una puternic influenţată de judecăţi incorecte şi de îndoieli. Printr-o reuşită metaforă, Guy Corneau ne invită să deschidem porţile celei mai frumoase dintre grădini: cea care există înăuntrul nostru şi nu cere nimic altceva pentru a înflori în toată splendoarea ei decât lumina pe care i-o dăm prin atenţia acordată.
Numeroase situaţii din viaţă ne permit să ajungem la acea grădină. Cine nu avut oare parte de ciocniri în sânul familiei, la serviciu ori în cercurile de prieteni? Cine nu a fost implicat în controverse lipsite de sens? Autorul îl invită pe cititor să perceapă orice situaţie de acest gen ca pe o ocazie de a se înţelege şi de a găsi în el puterea soluţionării problemelor şi progresării pe un drum al dăruirii de sine şi al creaţiei. Nu oricine este un Picasso sau un Mozart; dar fiecare dintre noi poate face loc manifestării impulsurilor sale creatoare în forma care i se potriveşte cel mai bine, doar aflând unde anume se ascund ele în grădina lăuntrică a sufletului şi deschizându-i larg porţile în faţa lor. Aceasta este cheia libertăţii individului şi creării unei societăţi mai bune.”, a scris autorul.

Cunoscut analist jungian (diploma la Institutul „Carl Gustav Jung“ din Zurich), Guy Corneau profesează la Quebec şi ţine în întreaga lume conferinţe pe tema cuplului şi a raporturilor familiale. Prima lui carte, Pere manquant, fils manque(1989), a fost tradusă în zece limbi şi i-a adus celebritatea. Există iubiri fericite?s-a vândut în Franţa în peste 100 000 de exemplare şi are deja traduceri în unsprezece limbi. În 2003 i-a apărut în Franţa (Robert Laffont) şi Canada (Editions de l’Homme) cartea Victime des autres, bourreau de soi-meme.

Număr de vizualizări :1207


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro