„Superhero” de Ciprian Măceşaru

ian. 10th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Cartea Românească va apărea romanul „Superhero” de Ciprian Măceşaru.

Superhero – Paul Vasilescu – este un scriitor mediocru, un editor amoral şi un soţ jalnic, într-o lume a succesului rapid şi a vedetelor de tot felul. Apăsat de amintiri traumatizante din copilărie şi format de poveşti cu supereroi de mucava, oscilând între bovarism şi impostură, el reuşeşte, totuşi, să dobândească celebritatea mult visată în urma unui furt literar, care, însă, nu rămâne fără urmări. Romanul de debut al lui Ciprian Măceşaru este prima dintre ele.

Ciprian Măceşaru s-a născut la 7 septembrie 1976, la Câmpina. A debutat în anul 2007, cu volumele: Cântecul greierilor de sub calea ferată, poeme şi Dialoguri în oglindă, interviuri, Editura Curtea Veche. În anul 2010, publică, la Editura Brumar, jurnalul cultural Focul din tâmplă, şi volumul Poeme, urmat în 2011 de Străzi interioare.
Este prezent în antologia Cele mai frumoase poeme din 2010, selecţie de Claudiu Komartin şi Radu Vancu, Editura Tracus Arte, 2011.
A publicat articole, interviuri, proză şi poezie în reviste precum: Litere, Arte & Idei, România literară, Cuvântul, aLtitudini, Poesis Internaţional, Orizont, Mu (Spania).
Semnează cronica de carte din revista Şapte Seri. Este fondatorul şi directorul revistei Accent Cultural din Bucureşti.

Număr de vizualizări :1610


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro