„Omar cel orb” de Daniela Zeca-Buzura

ian. 3rd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Polirom, în colecţia „Ego. Proză”, va apărea volumul „Omar cel orb” de Daniela Zeca-Buzura. Omar Sadet Masslib e fiul unui ceasornicar ilustru din Tabriz, care nu urmează tradiţia familiei şi devine fabricant de agregate de răcire. La sfârşitul „războiului de opt ani” de la Teheran, se căsătoreşte cu Ghazalleh, fiica unui „gardian al revoluţiei”, cu care are un fiu. După căderea blocului comunist, Omar pleacă în Europa de Est. .

Daniela Zeca-Buzura este doctor în filologie al Universităţii din Bucureşti, lector la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul aceleiaşi universităţi, directorul canalului TVR Cultural. La Editura Polirom a mai publicat: Jurnalismul de televiziune (2005), Totul la vedere. Televiziunea după Big Brother (2007), Veridic. Virtual. Ludic. Efectul de real al televiziunii (2009; Premiul APTR), Istoria romanţată a unui safari (roman, 2009) şi Demonii vântului (roman, 2010).

Număr de vizualizări :1829


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro