„N. Steinhardt în evocări”, ediţie îngrijită de Florian Roatiş

ian. 11th, 2012 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în colecţia „Hors Collection”, va apărea volumul „N. Steinhardt în evocări”, ediţie îngrijită de Florian Roatiş. Cartea va fi publicată şi în ediţie digitală. Această nouă apariţie editorială va fi un volum de evocări în care stau alături numeroase nume prestigioase care i-au fost aproape lui Steinhardt şi la care contribuie în egală măsură personalităţi culturale şi personalităţi din lumea clericală şi monahală, iar evocările ocazionale se îmbină cu altele mai nuanţate. Toţi autorii l-au cunoscut personal pe Steinhardt în diferite faze ale vieţii sale, iar textele lor conturează portretul complex al omului Nicolae Steinhardt.

Florian Roatiş este conferenţiar universitar doctor la Universitatea de Nord din Baia Mare, unde predă ştiinţe socioumane, director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul aceleiaşi universităţi. Este îngrijitor de ediţie al seriei de autor „N. Steinhardt” iniţiată de Mănăstirea „Sfînta Ana” Rohia şi Editura Polirom. De acelaşi autor: Economie. Sinteze şi comentarii (Polirom, 1998, 2002).

Număr de vizualizări :1584


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro