„Moara cu jocuri”, program de educaţie creativă pentru familii cu copii, la MNŢR

ian. 11th, 2012 | By | Category: Eveniment

În luna ianuarie 2012, Asociaţia „De dragul artei” organizează, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, un program de educaţie creativă adresat familiilor cu copii între 2 şi 6 ani, intitulat „Moara cu jocuri”. Programul propune două tipuri de activităţi: vizită interactivă în muzeu şi un atelier creativ. Mişcare, joc şi descoperire în familie şi în grup, pornind de la uriaşa moară de vânt expusă în sălile muzeului.

Luna aceasta, copiii îndrumaţi de educatorul muzeal vor percepe modul de funcţionare a morilor de vânt prin observaţie, mânuire şi exersare. Se vor propune jocuri diferite în funcţie de vârsta copiilor astfel încât aceştia să înţeleagă la ce este folosită moara şi cum funcţionează, vor măcina grâu cu o râşniţă şi vor învârti roata unei mori din lemn. Copiii vor afla despre vântul bun şi vântul rău şi vor reda mişcările de rotire ale roţii în diferite moduri care îi vor face atenţi la propriul corp şi la asocierea acestuia cu mişcarea morii. În atelier, copiii ajutaţi de părinţi vor realiza mori folosind materiale inedite şi tehnici surprinzătoare care provin din universul de elemente ale morilor: grâu, făină, paste, lemn. Programele pentru familii cu copii de 4-6 ani vor beneficia de prezenţa unui sculptor.

Programele se vor desfăşura după următorul orar:

  • ·sâmbătă, 14 ianuarie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 2-3 ani
  • ·duminică, 15 ianuarie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 3-4 ani
  • ·sâmbătă, 21 ianuarie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 4-6 ani
  • ·duminică, 22 ianuarie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 2-3 ani
  • ·sâmbătă, 28 ianuarie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 3-4 ani
  • ·duminică, 29 ianuarie, ora 10.30, pentru familii cu copii de 4-6 ani
Număr de vizualizări :1162


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro