„Femeile insomniacului” de Radu Ţuculescu

ian. 19th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Cartea Românească, în colecţia „Proză”, va apărea volumul „Femeile insomniacului” de Radu Ţuculescu.

Se numeşte Septimius Ilarie. Un bărbat cu un aspect fizic comun, aparent fără însuşiri. Şi totuşi, cum reuşeşte un astfel de bărbat să cucerească numeroase femei, de la adolescente naive, până la mature trecute prin numeroase experienţe? Cum reuşeşte să le satisfacă atât dorinţele sufleteşti cât şi pe cele trupeşti?

Radu Ţuculescu s-a născut la 1 ianuarie 1949, la Târgu-Mureş. A absolvit Academia de Muzică „Gh. Dima” (Cluj), secţia vioară. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al ASPRO. În prezent este realizator la TVR Cluj.
A publicat volume de proză scurtă, romane, teatru, jurnale de călătorii şi publicistică, dintre care amintim: Vânzătorul de aripi (1982), Ora păianjenului (1984), Degetele lui Marsias (1985), Umbra penei de gâscă (1991), Cuptorul cu microunde(1995), Aventuri în anticameră (2001), Ce dracu se-ntâmplă cu trenul asta? (2004) şi Povestirile mamei bătrâne (2006), roman dramatizat şi care a intrat în repertoriul teatrului Orfeus din Praga. A fost tradus în limbile germană, cehă şi maghiară.
A publicat în reviste literare din Rusia, Ungaria şi Elveţia. Traduce din literatura elveţiană contemporană de expresie germană. A publicat peste 10 volume bilingve de poezie şi proză scurtă la Editurile Biblioteca Revistei Familia şi Cogito. Este laureat al mai multor premii pentru proză, dramaturgie şi traducere. În 2007 a înfiinţat Asociaţia Multiculturală Internaţională Ars Maris.

Număr de vizualizări :1010


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro