„Dor de Eminescu”, recital susţinut de actorul Ion Caramitru şi clarinetistul Aurelian Octav Popa

ian. 4th, 2012 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 14 ianuarie 2012, ora 20.00, la Teatrul Naţional Bucureşti – Sala Atelier, va avea loc prima reprezentație a recitalului susţinut de actorul Ion Caramitru şi clarinetistul Aurelian Octav Popa – „Dor de Eminescu”. Începând cu această dată, TNB va include în repertoriul permanent spectacolul prezentat până acum în țară și peste hotare.

În vara anului 2011, recitalul „Dor de Eminescu” a cunoscut un mare succes în Statele Unite ale Americii şi în Canada (turneu realizat sub egida ICR New York), acesta fiind unul dintre motivele pentru care creatorii au decis să-l includă în repertoriul permanent al TNB, spectacolul fiind realizat în coproducţie cu Uniunea Teatrală din România (UNITER).

Cei doi artişti, dialogând într-o formulă scenică inedită, în care cuvântul rostit se completează cu muzica, prezintă un spectacol alcătuit pe baza unor selecţii din manuscrisele de poezie, proză şi filosofie ale marelui poet.

„Grosul operei lui Eminescu se afla în celebra lui ladă cu care umbla pe unde se muta şi în care îşi ducea caietele şi notaţiile lui, şi care acum, în sfârşit, au fost tipărite prin sistem digital, facsimilate de către Academia Română. Mărturisesc că am avut o participare fundamentală la acest proces, pe durata mandatului meu la Ministerul Culturii”, a declarat Ion Caramitru.

„Stilul contribuţiei mele muzicale în acest spectacol imaginat de Ion Caramitru este de sorginte simfonică şi este ca o fereastră către poezie. Nu este o ilustraţie ci un discurs aparte. Artele sunt orgolioase, nu se aseamănă, dar se pot întâlni dacă ajung la acel nivel superior al bucuriei împărtăşite”, a declarat muzicianul Aurelian Octav Popa.

Număr de vizualizări :1466


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro