„Cuvântul de trecere” de Ion Bogdan Ştefănescu

ian. 30th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Tracus Arte a apărut volumul de poezie „Cuvântul de trecere” de Ion Bogdan Ştefănescu, însoţit de două audio-CD-uri (“12 Sonate pentru două flaute” de Georg Philipp Telemann, în interpretarea lui Ion Bogdan Ştefănescu).

„O carte a unor spaţii ce ar putea fi, în acelaşi timp, şi a sonurilor interioare în poezie, dar şi a spaţiilor muzicale, într-un text ce, la rându-i, vizează poezia. Este vorba despre „Cuvântul de trecere”, cartea lui Ion Bogdan Ştefănescu, apărută la Editura Tracus Arte, cu viziunea grafică a lui Mircia Dumitrescu. Această carte este a treia carte de poezie a lui Ionuţ Bogdan Ştefănescu, după ce el a debutat acum câţiva ani. Cartea „Cuvântul de trecere” încearcă să îl facă pe cititor complice la un nou tip de romantism. E un postromantism într-o epocă în care desacralizarea este la ordinea zilei, secularismul are o exprimare cu rază totală de acţiune. Ei bine, această carte presupune o complicitate între text, biografie şi receptarea textului. Această complicitate poate să ducă spre zone spirituale foarte înalte precum, de mai bine de două-trei mii de ani, societăţile ezoterice, pentru că de altfel acest „cuvânt de trecere” este semnul subtil către cititor spre această dorinţă de devenire, în acelaşi timp şi a autorului dar şi a cititorului.” (Dan Mircea Cipariu)

Număr de vizualizări :1372


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro