“Mic curs de autoapărare intelectuală” de Normand Baillargeon

ian. 25th, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Paralela 45, în colecţia “Total”, a apărut volumul “Mic curs de autoapărare intelectuală” de Normand Baillargeon, în traducerea Ancăi Irina Ionescu, ediţie revizuită. “Exercitarea autoapărării intelectuale este un act de responsabilitate civică. Este ceea ce m-a motivat să scriu cartea de faţă, care oferă o introducere în gândirea critică.” (Normand Baillargeon)

„Am sentimentul că cetăţenii societăţilor democratice ar trebui să urmeze un curs de autoapărare intelectuală pentru a se putea proteja de manipulare şi control şi pentru a construi fundamentul unei democraţii mai pline de sens.” (Noam Chomsky)

Volumul răspunde la întrebări precum: Care este relaţia dintre democraţie şi gândirea critică? Ce trebuie să ştie un cetăţean dintr-o democraţie pentru a face să aibă sens cuvântul democraţie? În cartea de faţă, pedagogul radical Normand Baillargeon îi învaţă pe cititori cum să citească, să deconstruiască şi să pună întrebările necesare pentru a se proteja de manipulările guvernanţilor, ale autorităţilor şi ale altor elite. În spiritul apărătorilor gândirii critice din fiecare epocă, această carte îi înzestrează pe cititori cu instrumentele necesare pentru a-şi lua în propriile mâini educaţia de cetăţeni.

Număr de vizualizări :1206


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro