“Introducere în relaţiile internaţionale. Teme centrale în politica mondială”, coordonat de Lucian-Dumitru Dîrdală şi Daniel Biro

ian. 16th, 2012 | By | Category: Carte in lucru

La Editura Polirom, în colecţia „Collegium. Relaţii Internaţionale”, va apărea volumul “Introducere în relaţiile internaţionale. Teme centrale în politica mondială”, coordonat de Lucian-Dumitru Dîrdală şi Daniel Biro, cu o prefaţă de Andrei Miroiu. Volumul va apărea şi în ediţie digitală.

Volumul reprezintă prima sinteză autohtonă a temelor majore din politica mondială. Manualul se adresează studenţilor de la Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi de la Ştiinţe Politice care, dincolo de cunoaşterea teoriilor domeniului, doresc să-şi dezvolte abilităţile de interpretare a evenimentelor curente din politica mondială. Autorii oferă o prezentare succintă, oriunde este posibil, şi a unei perspective româneşti asupra evoluţiilor internaţionale şi totdată asigură un nivel cât mai accesibil lucrării, apt să o facă interesantă pentru publicul general, receptarea textelor nefiind condiţionată de acumularea prealabilă a unor cunoştinţe teoretice.

LUCIAN-DUMITRU DÎRDALĂ este lector universitar doctor la Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iaşi şi coordonatorul seriei „Collegium. Relaţii internaţionale” a Editurii Polirom.

DANIEL BIRO este lector universitar doctor în cadrul School of Communication, International Studies and Languages, University of South Australia.

Număr de vizualizări :1675


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro