“Bulevardul visurilor” de Ana Cioclov

ian. 22nd, 2012 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Curtea Veche a apărut volumul “Bulevardul visurilor” de Ana Cioclov. Volumul este ilustrat cu 10 reproduceri din picturile autoarei. Pentru activitatea sa în domeniul literar a fost recompensată, în anul 1988, cu premiul „Aron Cotruş“ pentru proză.

“Când pictez aştern pe pânză o poveste, iar când scriu aduc culorile în curgerea cuvintelor. Absolventă a Institutului de Arte Plastice din Timişoara, secţia pictură, am fost educată să duc o viaţă de continuă căutare şi exprimare a frumosului. Fiind cetăţean american şi român, fac naveta între New York, atelierul meu de pictură din Naples, Florida, şi atelierul de design din Timişoara, comprimând distanţele.

Cărţile mele sunt inspirate de aceste locuri, aici se nasc povestiri şi personaje care vor rămâne să trăiască alături de mine. Împreună străbatem oceanul, privim strălucirea şi tristeţea marilor oraşe cu bulevardele lor colorate, iar eu mă risipesc alături de ele în peregrinările şi viaţa plină de inspiraţie pe care o duc.

Bulevardul visurilor  este locul care adună bucurii şi tristeţi, visuri şi amintiri, pe Bulevardul visurilor din New York, Paris, Naples, sau în oraşul pe care eu îl numesc acasă, femei şi bărbaţi îşi doresc întâlniri pe genunchii soarelui care apune, îşi trăiesc iubirile, de parcă acesta ar fi singurul lucru rămas frumos pe lume.”, a scris autoarea.

Ana Cioclov a absolvit Universitatea din Timişoara, Facultatea de Arte Frumoase, respectiv secţia de pictură şi artă grafică. Şi-a început cariera ca designer vestimentar şi a realizat costume pentru Opera din Timişoara.
În 1991 a fondat compania „Ana Cioclov“, specializată pe produse unicat destinate femeilor, mai precis creaţii vestimentare, bijuterii şi accesorii, toate fiind lucrate manual.
În paralel cu activitatea de designer vestimentar, Ana Cioclov a pictat în ulei şi acuarelă, tablourile sale putând fi admirate în nenumărate expoziţii în ţară şi în străinătate (Ungaria, SUA, Germania).
Alte cărţi publicate: Sărutul interzis la Augusta Pub. House, Timişoara, 1998, Scara de mătase,Augusta Pub. House, Timişoara 2004, Silk Ladder, în engleză, la Eurostamp, Timişoara, 2007.

Număr de vizualizări :1190


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro