Mihai Petre a fost desemnat marele câştigător al concursului “Wiki Loves Monuments”

dec. 23rd, 2011 | By | Category: Eveniment

De curând, s-au anunţat finaliştii şi câştigătorii concursului european de fotografie “Wiki Loves Monuments”, organizat în peste 15 ţări, al cărui scop este de a face cunoscute monumentele importante din aceste ţări, care necesită sau nu lucrări de restaurare şi conservare. Este primul an în care competiţia “Wiki Loves Monuments” trece de la stadiul de competiţie naţională, organizată în Olanda, devenind internaţională. Din cele peste 160.000 de fotografii înscrise în concurs, juriul a selectat 169 de finalişti. Juriul a fost format din: Michael Biedowicz, Ann Branch, Sebastiaan ter Burg, Tomasz Ganicz, José Gustavo Góngora, Marina Milella şi Sneška Quaedvlieg-Mihailovic. Mihai Petre a fost desemnat marele câştigător al concursului, cu fotografia “Mănăstirea Chiajna de la marginea Bucureştiului iarna”

,,Echilibrul culorilor, mediul înconjurător şi acel om, aflat în mijlocul pustietăţii, fac ca monumentul să pară mai impozant decât în realitate şi creează un efect uimitor. Ruinele parcă au prins viaţă în urma combinării acestor elemente”, a motivat juriul alegerea făcută.

Mai multe informaţii la pagina web: http://www.wikilovesmonuments.eu/

Număr de vizualizări :1309


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro