Mezzo-soprana Oana Andra şi baritonul Andras Chiriliuc au dus “Tango Emocion” în Norvegia

dec. 9th, 2011 | By | Category: Eveniment

La sfârşitul lunii noiembrie, spectacolul „Tango Emocion” de la Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” a efectuat un turneu de succes în Norvegia, la Tomrefjord. Atmosfera latino-americană a fost adusă pe scenă de mezzo-soprana Oana Andra, baritonul Andras Chiriliuc şi pianistul Alexandru Petrovici, în faţa unui public entuziast, la sala Idahall.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Studioul Experimental de Operă şi Balet, organizatorul evenimentului, Per Einar Tomren, a fost puternic impresionat de spectacolul „Tango Emocion” după ce l-a vizionat la Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti şi a propus protagoniştilor să îl aducă la Tomrefjord, comunitate cu tradiţie muzicală. Presa locală a apreciat prestaţia artiştilor români, care redau în spectacolul „Tango Emocion” atmosfera unei străzi din Buenos Aires, în care viaţa, strâns legată de muzică şi dans, se împleteşte adesea cu pasiuni fulgerătoare. Spectacolul „Tango Emocion” de la Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess”, în regia şi coregrafia lui Valentin Roşca, cuprinde melodii celebre compuse de Carlos Gardel, Marcel Lattes, Astor Piazzola, Ángel Villoldo, Juan Carlos Cobian, Marianito Mores, C. A. Bixio, Edgardo Donat etc.
Mezzo-soprana Oana Andra nu este la prima vizită în Norvegia. Ea a câştigat în 1999 Premiul al II-lea al prestigiosului concurs de canto „Queen Sonia” de la Oslo, iar de atunci până în prezent este frecvent invitată în această ţară în spectacole de operă şi concerte.

Număr de vizualizări :994


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro