Dan C. Mihăilescu va conferenţia despre „România Culturală şi senzaţia inutilităţii”

dec. 18th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 19 decembrie 2011, de la ora 19.00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” (BCU), Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) lansează cel de-al treilea sezon al Programului de serate-culturale şi conferinţe pentru tineret intitulat „Ceai, biscuiţi, Cultură şi Normalitate”. Cel de-al treilea sezon al programului debutează cu tema „România Culturală şi senzaţia inutilităţii”, conferinţa fiind susţinută de eseistul, jurnalistul, criticul şi istoricul literar Dan C. Mihăilescu, care va intra în dialog cu cei prezenţi în Aula de la BCU.

Programul ARCEN de serate-culturale şi conferinţe îşi propune să aducă în faţa publicului larg personalităţi de excepţie ale culturii româneşti, într-un cadru relaxat, să le provoace la dialog şi să dezbată teme şi probleme mai puţin discutate astăzi în spaţiul public, dar extrem de incitante şi care invită la reflecţie. Programul „Ceai, biscuiţi, Cultură şi Normalitate”, iniţiat de ARCEN în anul 2010 este, ca durată, cel mai mare proiect al tinerilor voluntari, urmând a se desfăşura pe o durată de 4 ani.
În deschiderea evenimentului de luni, ARCEN a pregătit un reportaj despre importanţa culturii în societatea românească de astăzi şi despre senzaţia inutilităţii resimţite de tot mai mulţi tineri, reportaj pe marginea căruia invitatul special, Dan C. Mihăilescu, va discuta împreună cu cei prezenţi în sală.
Ca de fiecare dată, voluntarii Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate- ARCEN îi vor întâmpina pe participanţii la eveniment cu o porţie de cultură, ceai cald şi biscuiţi.
Debutul celui de-al treilea sezon al Programului de serate-culturale şi conferinţe pentru tineret „Ceai, biscuiţi, Cultură şi Normalitate” va fi unul festiv, urmând a fi anunţate şi celelalte teme care vor fi dezbătute până în decembrie 2012.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”.
Intrarea la eveniment este gratuită şi se va face în limita locurilor disponibile.

Număr de vizualizări :1379


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro