Cristina Ispas şi Raluca Ciochină, invitate la freshul literar de cultură „unu` şi unu`”

dec. 15th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Sâmbătă, 17 decembrie 2011, ora 18:00, în Club A (Str. Blănari nr. 14, Bucureşti), va avea loc o nouă ediţie a evenimentului cultural „unu` şi unu`”. Invitaţi: Cristina Ispas şi Raluca Ciochină. Cu această ocazie vor fi lansate volumele „Rezervaţia” de Cristina Ispas şi „Greva tăcerii” de Raluca Ciochină, Editura Casa de Pariuri Literare, 2011. Despre volume vor vorbi: Nora Iuga, Cosmin Ciotloş, Lavinia Branişte şi Adina Diniţoiu.

Rezervaţia” de Cristina Ispas

Nu e important ce şi cum se filmează, ci cum se montează, aici e marele talent al regizorului. rezervaţia e un documentar poetic despre viaţa noastră deloc simplă, despre mecanismele şi psihozele secolului, despre ceea ce se merită păstrat din ea. Un aparent sinopsis al volumului e chiar textul de început, o hartă care face uneori posibilă orientarea în această sofisticată rezervaţie; locuri interzise şi locuri deschise publicului. Citeşte – şi te cutremură.” (V. Leac)

„Greva tăcerii” de Raluca Ciochină

„I-am auzit textele prima dată la Bistriţa în 2010 şi mi s-au părut tot ce era mai bun şi mai adevărat din atâtea poeme notabile, declamate pe scena aceea. Raluca Ciochină nu avea volum. Felicitări celui care a recomandat-o. greva tăcerii nu este titlul unei cărţi de poezie, cu atât mai puţin o carte; este cea mai provocatoare mănuşă aruncată literaturii. De când o aştept eu pe Raluca Ciochină, de când aştept eu o poezie în grevă, de când aştept eu s-aud marea tăcere urlând cu căluşul în gură…, fără să ştie, de fapt, dacă declicul s-a produs sau nu. Întocmai ca în viaţă. Mi-e frică de clipa când Raluca o să-şi scoată căluşul din gură.„ (Nora Iuga)

Număr de vizualizări :1631


One Comment to “Cristina Ispas şi Raluca Ciochină, invitate la freshul literar de cultură „unu` şi unu`””

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro