Artele spectacolului în lumea contemporană: revista “Scena.ro”, nr. 16

dec. 14th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, a apărut un nou număr al revistei de artele spectacolului „Scena.ro”, pe lunile decembrie 2011-ianuarie 2012. În editorialul acestui număr, Cristina Modreanu deschide dezbaterea despre cum ar trebui sa arate repertoriul unui teatru naţional într-o societate confruntată din plin cu efectele globalizării.

Acest nou număr conţine interviuri, articole şi eseuri care ilustrează dimensiunea globală a artelor spectacolului în lumea contemporană: interviuri cu Karin Coonrod, fosta asistentă a lui Liviu Ciulei în America, care va monta la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj, şi coregrafa americană stabilită în Europa Meg Stuart, prezentă la Bucureşti în cadrul eXplore Dance and Performance Festival, articole despre festivaluri din ţară şi din străinătate: Moving Romania, Berlin, Festivalul Naţional de Teatru, Bucureşti, Întâlnirile Gellu Naum, Cluj, Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti”, Alba Iulia, eXplore Dance and Performance Festival, Bucureşti, şi Bam Next Wave 2011, New York.

În acest număr, pe lângă rubricile permanente susţinute de Alina Nelega, Mirella Nedelecu-Patureau, Irina Ionescu şi Saviana Stănescu, şi alte cronici de spectacole, veţi avea ocazia să citiţi şi incitantele eseuri Teatrul „studenţilor amatori de teatru” de Raluca Pop – despre dizidenţa prin teatru aşa cum se desfăşura ea la Timişoara înainte de 1989 – şi Înscenarea lui Dostoievski de Ilinca Tamara Todoruţ – o analiză a posibilelor mecanisme de ”traducere” a prozei dostoievskiene în spectacol de teatru.

Revista de artele spectacolului Scena.ro este editată de Asociaţia Română pentru Artele Spectacolului (ARPAS). Asociaţia Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS) este o organizaţie non-guvernamentală cu sediul în România specializată în promovare şi management artistic. ARPAS editează revista de artele spectacolului Scena.ro, publică traduceri ale unor lucrări internaţionale despre domeniul artelor spectacolului şi intermediază schimburile internaţionale de artişti, profesori şi manageri culturali. De asemenea, ARPAS asistă şi reprezintă un grup select de artişti şi organizaţii culturale, în special în ceea ce priveşte evenimentele si turneele internaţionale.
ARPAS este membră a Coaliţiei Sectorului Cultural Independent (CSCI)

Număr de vizualizări :1334


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro