Arhitectul Cristina Ţurlea expune “ÎnSemne înCuloare”, la Centrul de Cultură Arhitecturală

dec. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 7 decembrie 2011, ora 17:30, la Centrul de Cultură Arhitecturală a Uniunii Arhitecţilor din România (Bucureşti), are loc vernisajul expoziţiei “ÎnSemne înCuloare” de arh. Cristina Ţurlea.

Cristina Ţurlea a absolvit Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, Universitatea Creştină „Dimitrie Cantemir”, Bucureşti. În 2007 obţine titlul ştiinţific de doctor în arhitectură. Este autorul volumelor „Arhitectura şi spaţiile publice”, „Cronica restaurării Palatului Vechi BNR”, „Centrul istoric financiar-bancar al Bucureştilor”, toate apărute la Editura Cadmos.

În decembrie 2010 a organizat la Sala Octav Doicescu a UAR prima expoziţie de pictură „Culori şi Culoare”. În 2011 a participat la expoziţia colectivă „Dincolo de Arhitectură” organizată la Galeria Dialog. Tot în 2011 a avut o expoziţie personală de fotografie „Centrul istoric financiar-bancar al Bucureştilor” la Rotonda BNR. Despre expoziţia din urmă cu un an, regretatul Constantin Stan scria: „Peisajele Cristinei Ţurlea îţi transmit o stare de linişte, de bucurie şi confort spirtual.”

Centrul de Cultură Arhitecturală a fost deschis la 27 octombrie 2011, odată cu vernisarea expoziţiei retrospective „Arh. Munteanu 70”. La parterul clădirii UAR (str. Jean Louis Calderon nr. 48), ca parte din viitorul Centru de Cultura Arhitecturală, a fost deschisă sala de expoziţii.

Centrul de Cultură Arhitecturală va fi structurat pe principiile stabilite la al 15-lea Congres Internaţional al Muzeelor de Arhitectură ce a avut loc în 3 iunie 2010 la Paris şi urmează a fi organizat pe secţiuni – fond de carte, publicaţii de arhitectură cu prezentare muzeografică, colecţii de artă, cercetare, acţiuni educative precum simpozioane, conferinţe, lansări de carte. Clădirea, monument istoric, a fost cumparată de UAR şi renovată.

Număr de vizualizări :1675


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro