Andrei Pleşu şi Florin Iaru, invitaţii emisiunii „Literatura de azi”

dec. 4th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 5 decembrie 2011, scriitorii Andrei Pleşu şi Florin Iaru sunt invitaţii emisiunii „Literatura de azi”, difuzată de la ora 20.00 pe TVR Cultural. Moderatorul emisiunii este criticului literar Daniel Cristea-Enache. Producător: Carmen Dăncescu.


Andrei Pleşu va fi primul invitat al noii ediţii a emisiunii “Literatura de azi”. În seria de autor de la Editura Humanitas i-a apărut, recent, volumul “Faţă către faţă. Întîlniri şi portrete”. „Sîntem, în bună măsură, suma întîlnirilor de care am avut parte. În ce mă priveşte, am fost norocos. Parcursul de-a lungul căruia s-a alcătuit biografia mea privată şi publică mi-a prilejuit o sumedenie de contacte umane, a căror «urmă» m-a modelat, într-un fel sau altul, de la croială pînă la cusătură. Şi mă simt îndemnat să dau seamă de această şansă”, a mărturisit Andrei Pleşu.

În a doua parte a emisiunii, criticul literar Daniel Cristea-Enache va dialoga cu Florin Iaru, autodeclarat “Fraier de Bucureşti” în volumul omonim apărut la Editura Polirom (2011). „Scriitorul reuşeşte să dea Bucureştiului imaginea literară a unui oraş mereu surprinzător, deopotrivă erotic şi periculos, boem şi pestriţ (…), a unui loc în care ţi se întîmplă întotdeauna cîte ceva. Toate aceste texte sînt declaraţia de dragoste a lui Florin Iaru pentru Bucureşti.” (Marius Chivu)

Număr de vizualizări :1136


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro