„Vin florile. SECERAŢI-LE!” de Emanoil Toma

dec. 16th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

La Editura Dacia XXI, în colecţia „Historica XXI”, a apărut volumul „Vin florile. SECERAŢI-LE!” de Emanoil Toma.

„Romanul de atitudine, scris de câmpineanul Emanoil Toma, este complex, emoţionant şi revoltător. Nici astăzi nu s-a făcut dreptate în acest caz. Nici monumentul de la Otopeni (o coloană frântă, pe care scrie: Patriei noastre, spuneţi adevărul. Am fost unde trebuia să fim. 1989 – şi 56 de plăci cu numele martirilor, nu a fost ridicat prin sprijinul autorităţilor.
De unde vine titlul cărţii? Emanoil Toma afirmă că ofiţerii aeroportului spuneau că „mieii” libieni trebuie să plece, iar „florile” de la Câmpina „secerate”, pentru a se face trocul. Dacă nu ar fi fost supravieţuitori, soldaţii câmpineni ar fi fost etichetaţi pe vecie, terorişti.” (Lucian Gruia)

Număr de vizualizări :2781


One Comment to “„Vin florile. SECERAŢI-LE!” de Emanoil Toma”

  1. catalina spune:

    Buna ziua….cum as putea comanda aceasta carte…unde o gasesc?

    Multumesc mult

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro