„Solar Eclipse”, în regia lui Martin Marecek, la Centrul Ceh

dec. 18th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 19 decembrie 2011, ora 20:00, la Centrul Ceh din Bucureşti, va avea loc proiecţia filmului „Solar Eclipse” (2011), în regia lui Martin Marecek. Filmul a fost distins cu premiile: Cel mai bun film documentar cehesc din 2011 (premiat la festivalul Jihlava în 2011); Premiul audienței (premiat la festivalul Jihlava în 2011); Premiul Silver Eye (premiat la festivalul Jihlava în 2011). La proiecție va participa și directorul Festivalului Internațional de Film Jihlava, doamna Katarina Holubcova.

Filmul se deschide cu doi electricieni ai guvernului Republicii Cehe, Milan şi Tomas care se întorc în satul Zambian Masuku pentru a verifica starea unui panou solar pe care îl construiseră cu câţiva ani înainte pentru a alimenta cu energie electrică şcoala locală, o clinică şi câteva case. Găsesc totul în paragină graţie intervenţiei creative a localnicilor. „De vină este natura animalică a omului“, explică un localnic.

Număr de vizualizări :1379


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro