„Naşterea Mirelei” de Claude Cavallero, dezbătută la Institutul francez Timişoara

dec. 13th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

Joi, 15 decembrie 2011, ora 18:00, la Institutul francez Timişoara (bd. C.D. Loga nr. 46), va avea loc o întâlnire a scriitorului francez Claude Cavallero cu publicul, pentru a discuta despre ultima sa colecţie de povestiri scurte „Naşterea Mirelei/ La naissance de Mirella”, Editura Complicités.

„Naşterea Mirelei” reuneşte şapte nuvele având ca loc de desfăşurare Savoia, Jura şi Bretania. Unele episoade ne conduc, de asemenea, spre orizonturi mai îndepărtate, precum România sau Statele Unite, unde autorul călătoreşte adesea. Cea de-a cincia nuvelă a dat şi titlul culegerii. Această nuvelă relatează povestea unei tinere liceene în căutarea sinelui, care decide într-o zi să renunţe la tot pentru a-şi croi propriul drum în viaţă.

Claude Cavallero este conferenţiar la Universitatea din Savoia, la Chambéry, unde predă literatura şi comunicarea. Membru al laboratorului LLS (Limbaje, Literaturi, Societăţi) acesta este şi autorul a numeroase articole de critică literară. De asemenea, a coordonat mai multe lucrări colective asupra literaturii contemporane şi a publicat în 2009 un eseu intitulat Le Clézio, témoin du monde ( Le Clézio, martor al lumii).

Număr de vizualizări :1074


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro