„Literatura de azi”, cu Dan Sociu şi Ştefan Manasia

dec. 19th, 2011 | By | Category: Eveniment

Luni, 19 decembrie 2011, ora 20:00, la TVR Cultural va fi difuzată o nouă ediţie a emisiunii „Literatura de azi” de Daniel Cristea-Enache. Invitaţi: scriitorii Dan Sociu şi Ştefan Manasia. Producător: Carmen Dăncescu.


Ştefan Manasia trăieşte la Cluj, e absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii Babeş-Bolyai şi a publicat volumele Amazon şi alte poeme (Ed. Tritonic, 2003, reed. Vinea, 2005), când tu vii. etica grunge (samizdat, 2007) şi cartea micilor invazii (Ed. Cartea Românească, 2008). Cartea discutată în emisiune, motocicleta de lemn, a apărut la Ed. Charmides, în 2011.

„Într-o vreme când poezia «abia îşi mai găseşte locul sub cortul ei peticit», Ştefan Manasia ştie foarte bine să o găsească, să o scoată în lume, să-i deconspire caratele şi, iubind-o ca pe nimic altceva, să ne-o aducă în faţă ca pe darul cel mai de preţ.” (Ioan Moldovan)

După o încercare de reconversie la proză, se aştepta întoarcerea lui Dan Sociu la poezie, mai ales că între cântece eXcesive, cel mai de succes volum al autorului, şi Pavor nocturn (Ed. Cartea Românească, 2011), volumul recent apărut, s-au scurs aproape şase ani.

„Lui Dan Sociu puţin îi pasă de cât de postmoderne îi vor fi considerate versurile, nesfiindu-se să patetizeze atât cât trebuie ca să înţeleaga bine cititorul că poetul este în primul rând un patetic mai bine sau mai prost temperat.” (Alexandru Matei)

Număr de vizualizări :1806


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro