„Intriga matrimonială” de Jeffrey Eugenides

dec. 2nd, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, la Editura Polirom, în traducerea Danei Craciun, a apărut volumul „Intriga matrimonială” de Jeffrey Eugenides, un roman foarte bine primit atât de presa străină cât şi de cititorii români, situându-se pe locul doi în topul vânzărilor de carte ale editurii la recent încheiatul târg de carte „Gaudeamus”.

„Intriga matrimonială este cartea anului 2011: neaşteptat, captivantă şi magnific construită!” (The New York Times Book Review)

„Un roman uluitor, erudit, empatic şi profund, despre relaţiile dintre îndrăgostiţi… Eugenides se dovedeşte în continuare unul dintre cei mai valoroşi romancieri contemporani.”(Kirkus Reviews)
„Jeffrey Eugenides este un mare talent şi un autor altruist: e generos cu cititorii lui, căci le spune poveşti ce-i cuceresc fără greş, dar şi cu personajele sale, care ajung la ananghie, se zbat, suferă şi se căiesc aşa cum o fac toţi cei pe care îi iubim cu adevărat, dobândind iertarea noastră.” (Jonathan Franzen)

Noul roman al lui Eugenides apare după o pauză de 9 ani de la publicarea bestsellerului „Middlesex”, un roman distins cu Premiul Pulitzer pentru Literatură în 2003 şi tradus în peste 40 de limbi. „Sinuciderea fecioarelor”, romanul de debut al lui Jeffrey Eugenides –  publicat în 1993, şi el tot la o distanţă de 9 ani de „Middlesex”– a cunoscut o ecranizare spectaculoasă, în regia Sophiei Coppola.

Număr de vizualizări :1447


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro