„Blogstory” de Nora Iuga

dec. 29th, 2011 | By | Category: Agenda de carte

De curând, în seria “memorialistică”, colecţia „jurnal”, a apărut volumul „Blogstory” de Nora Iuga, Editura Casa de Pariuri Literare. Volumul a apărut cu sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

„La Zürich, când intri într-un magazin, spui „Grüetzi“, la Berlin, „Hallo“, la Buenos Aires, „Ola“, un „Hallo“ întors pe dos, poate unde-i pe emisfera cealaltă, la Viena, „Grüss Gott“, dar şi la Sibiu, acum 60 de ani, se spunea tot „Grüss Gott“. Timişoara nu cred că făcea opinie separată, că unde-i unu’ nu-i putere, o ştie tot românu’, dar nici Budapesta n-avea de ce să facă mofturi, de vreme ce Sisi, superba împărăteasă a Austriei, devenise regina Ungariei, datorită unui foarte cool conte maghiar… cam aşa se încrucişează şi limbile. „Grüss Gott“ înseamnă: „Salută-l pe Dumnezeu“ sau „Domnul să te aibe în pază“. Din binecuvântare a ajuns marcaj de graniţă a fostului imperiu habsburgic. Gata. Mi-am făcut intrarea în scenă. De fapt n-am vrut decât să vă spun „Bună ziua“. (Nora Iuga)

Număr de vizualizări :1889


One Comment to “„Blogstory” de Nora Iuga”

 1. Amarad Trincka spune:

  cred că s-ar putea publica online zilele de funcţionare a cenaclurilor bucureştene,
  cum să publici o carte fără ca editura să te păcălească, putând să controlezi piaţa cărţii publicate,
  numele şi adresa fundaţiilor cultural-artistice din România şi străinătate,
  adresa caselor de creaţie şi recreaţie din România,
  adresa editurilor de stat care publică gratis cărţile artiştilor în nevoie,
  informaţii legate de cum să devii membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Academiei Române,
  şi care sânt fondurile alocate de Ministerul Culturii fundaţiilor culturale şi individual scriitorilor români.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro